
Røgede kammuslinger med ærtesuppe og selleri i sprød wontondej
Antal: 6
Ingredienser
Kammuslinger:
- 2 stk kammuslinger pr. person
- Rygesavsmuld
- Salt —peber
- Olie til stegning
Fyld.
- 100 g frisk ost
- 50 gr. parmesan
- Salt — peber — muskatnød
- 2 stilke bladselleri
- 50 g soltørret tomat
- Wontondej
- 1 stk æg
- Olie til stegning.
Suppe:
- 1 stk porre
- 2 stk skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 1/4 dl Hvid balsamico
- Olie
- 1/4 bdt Salvie
- 225 g frosne ærter
- 1 l hønsefond
- salt — peber
Sådan gør du
Kammuslinger:
- Salt muslingeme i ca. 5 timer. Skylles og tørres. Kom rygesavsmuld i bunden af en lille bradepande.
- Kommes over varme. Lad det ryge.
- Kom muslingerne på en rist. Læg stanniol over.
- Lad muslingerne ryge ca. 3-4 min.
- Tages af og steges på en meget varm pande i ca 20-30 sekunder på hver side.
Wontondej:
- Rør ost med revet parmesan, salt, peber og muskatnød.
- Fint hakket bladselleri og tomat vendes i osten.
- Pensel wontondejen med æg.
- Fordel fyldet — lukkes til.
- Kommes i fryseren.
- Steges i olie inden serveringen.
Suppe:
- Rens grøntsagerne — skæres i tem.
- Sauters af i olie.
- Tilsæt balsamico — koges væk.
- Kom fond på — koges lidt ned.
- Tilsæt ærter og salvie.
- Lad det koge op.
- Blendes og sigtes.
- Lunes inden serveringen.
Noter
April 2007
No Comments