Røgede kammuslinger med ærtesuppe og selleri i sprød wontondej

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Røgede kammuslinger med ærtesuppe og selleri i sprød wontondej

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Kammuslinger:

  • 2 stk kammuslinger pr. person
  • Rygesavsmuld
  • Salt —peber
  • Olie til stegning

Fyld.

  • 100 g frisk ost
  • 50 gr. parmesan
  • Salt — peber — muskatnød
  • 2 stilke bladselleri
  • 50 g soltørret tomat
  • Wontondej
  • 1 stk æg
  • Olie til stegning.

Suppe:

  • 1 stk porre
  • 2 stk skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1/4 dl Hvid balsamico
  • Olie
  • 1/4 bdt Salvie
  • 225 g frosne ærter
  • 1 l hønsefond
  • salt — peber

Sådan gør du

Kammuslinger:

  • Salt muslingeme i ca. 5 timer. Skylles og tørres. Kom rygesavsmuld i bunden af en lille bradepande.
  • Kommes over varme. Lad det ryge.
  • Kom muslingerne på en rist. Læg stanniol over.
  • Lad muslingerne ryge ca. 3-4 min.
  • Tages af og steges på en meget varm pande i ca 20-30 sekunder på hver side.

Wontondej:

  • Rør ost med revet parmesan, salt, peber og muskatnød.
  • Fint hakket bladselleri og tomat vendes i osten.
  • Pensel wontondejen med æg.
  • Fordel fyldet — lukkes til.
  • Kommes i fryseren.
  • Steges i olie inden serveringen.

Suppe:

  • Rens grøntsagerne — skæres i tem.
  • Sauters af i olie.
  • Tilsæt balsamico — koges væk.
  • Kom fond på — koges lidt ned.
  • Tilsæt ærter og salvie.
  • Lad det koge op.
  • Blendes og sigtes.
  • Lunes inden serveringen.

Noter

April 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering