Bagt torsk med rødbeder, grapefrugt og ingefær

SONY DSC

Bagt torsk med rødbeder, grapefrugt og ingefær

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 100 g torsk pr person
  • hvidvin, olie, salt og peber
  • 1-2 stk rødbede
  • 2 dl hyldeblomstsaft
  • 1 dl eddike
  • 3 spsk brun farin
  • salt og peber

Tilbehør

  • 1 stk grapefrugt
  • 1 stk rødløg
  • 2 stk tomater
  • 2 spsk syltet ingefær
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1/2 dl hyldeblomstsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

Fisk

  • Rens torsken, skæres ud i passende stypper, kommes i et ildfast fad og pensles med olie og hvidvin. Krydres med salt og peber. Sættes i forvarmet ovn ved 150 grader i 8-10 minutter. Tages ud og dækkes med folie og trækker færdig. Skal serveres kold.

Tilbehør

  • Skræl rødbederne, derefter skæres de i stænger og koges møre i hyldeblomst, eddike, brun farin, salt og peber. Lagen koges ind indtil det er sirup
  • Skær skal og hinde af grapefrugten. Kødes skæres fint. Pil løg og hak det fint. Skær tomater i kvarte, fjern kerner og derefter skæres de fint. Ingefær hakkes fint. Grapefrugt, løg, tomat, ingefær, olie og hyldeblomst vendes sammen. Smages til med salt og peber

Noter

Oktober 2011

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering