Syltet pære med chokoladeparfait, karamel og sprød kage

Syltet pære med chokoladeparfait, karamel og sprød kage

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Parfiat

  • 125 g mørk chokolade
  • 4 stk æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 1 stk appelsin skal fra hele frugten og saft fra den halve

Karamel

  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl lys sirup
  • 50 g smør

Pære

  • 1 stk pære pr person
  • 6 dl vand
  • 200 g sukker
  • 3 stk stjerneanis
  • 2 stk kanelstang
  • 6 stk sort peberkorn
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 stk citron saften

Kage

  • 75 g sukker
  • 75 g smør
  • 50 g mel
  • 25 g akaciehonning

Sådan gør du

Parfait

  • Smelt chokoladen over et vandbad og afkøl det en smule
  • Pisk æggeblommer med sukker sammen til de bliver hvidt med en luftig konsistens.
  • Pisk fløden i en skål for sig. Vend æggemassen med appelsinsaft og skal , vend derefter den smeltede chokolade i og til sidst vendes forsigtigt flødeskum i.
  • Kom parfaiten op i portions forme og sæt dem på frost.

Pærer

  • Kog vand og sukker op i en gryde, til tilsæt alle krydderierne, skræl pærerne og lad stilken sidde på, læg pærer i lagen og pocher dem forsigtigt ved svag varme i ca. 15-20 min til de er møre.
  • Tag gryden af varmen og lad pærerne afkøle i lagen.

Karamel

  • Kom alle ingredienser i en gryde og koges ned til det bliver karamelagtigt under svag varme

Sprød kage

  • Bland sukker, smør, mel og honning til en dej. Læg bagepapir på en bageplade og smør dejen tyndt ud på pladen, bages i en forvarmet ovn ved 170 grader til de er pænt brune (ca. 5-8 min), tages ud og afkøles let. Knæk til sidst kagen ud i rustikke brud

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering