
Syltet pære med chokoladeparfait, karamel og sprød kage
Antal: 6
Ingredienser
Parfiat
- 125 g mørk chokolade
- 4 stk æggeblommer
- 100 g sukker
- 4 dl piskefløde
- 1 stk appelsin skal fra hele frugten og saft fra den halve
Karamel
- 1 1/2 dl piskefløde
- 1/2 dl sukker
- 1/2 dl lys sirup
- 50 g smør
Pære
- 1 stk pære pr person
- 6 dl vand
- 200 g sukker
- 3 stk stjerneanis
- 2 stk kanelstang
- 6 stk sort peberkorn
- 2 tsk gurkemeje
- 1 kvist rosmarin
- 1 stk citron saften
Kage
- 75 g sukker
- 75 g smør
- 50 g mel
- 25 g akaciehonning
Sådan gør du
Parfait
- Smelt chokoladen over et vandbad og afkøl det en smule
- Pisk æggeblommer med sukker sammen til de bliver hvidt med en luftig konsistens.
- Pisk fløden i en skål for sig. Vend æggemassen med appelsinsaft og skal , vend derefter den smeltede chokolade i og til sidst vendes forsigtigt flødeskum i.
- Kom parfaiten op i portions forme og sæt dem på frost.
Pærer
- Kog vand og sukker op i en gryde, til tilsæt alle krydderierne, skræl pærerne og lad stilken sidde på, læg pærer i lagen og pocher dem forsigtigt ved svag varme i ca. 15-20 min til de er møre.
- Tag gryden af varmen og lad pærerne afkøle i lagen.
Karamel
- Kom alle ingredienser i en gryde og koges ned til det bliver karamelagtigt under svag varme
Sprød kage
- Bland sukker, smør, mel og honning til en dej. Læg bagepapir på en bageplade og smør dejen tyndt ud på pladen, bages i en forvarmet ovn ved 170 grader til de er pænt brune (ca. 5-8 min), tages ud og afkøles let. Knæk til sidst kagen ud i rustikke brud
No Comments