
Valnødderoulade med myntecreme og figner
Antal: 6
Ingredienser
Bund:
- 4 stk æg
- 80 g Sukker
- 80 g Hvedemel
- 50 g Finthakkede valnødder
Mousse
- 150 g Lys chokolade
- 150 g Blød nougat
- 4 dl. Piskefløde
- 1/2 dl. Sherry
- 4 stk husblas
- 1/2 stk figen pr. person
- 50 g Sukker
- 1,5 dl Sherry
Creme:
- 1 1/2 dl. piskefløde
- 2 spsk. Flormelis
- 1 stk citron – saft
- 2 spsk hakket mynte
Sådan gør du
- Del æggene i blommer og hvider.
- Pisk blommerne med sukker til en tyk masse,
- Pisk æggehvideme stive.
- Sigt mel i æggesnapsen
- Vend valnødder og æggehvider i.
- Kom dejen ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.
- Afkøl bunden
Creme:
- Læg husblas i blød i kold vand.
- Hak nougat og chokolade i fine stykker
- Kog fløden op.
- Hældes over nougat og chokolade.
- Pisk så det smelter.
- Tilsæt sherry og vrid husblas for vand.
- Kommes i fløden.
- Sigtes
- Stil cremen koldt i en 1 time.
- Pisk cremen op.
- Vend bunden ud et nyt stykke bagepapir.
- Smør cremen på
- Rul rouladen – sættes på køl.
- Skær figner i kvarte.
- Kog sherry og sukker op.
- Hældes over fignerne.
- Lad dem trække
- pisk fløden med citron og flormelis til den er let cremet,
- Vend hakket mynte i.
Noter
Oktober 2008
No Comments