Valnødderoulade med myntecreme og figner

SONY DSC

Valnødderoulade med myntecreme og figner

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Bund:

  • 4 stk æg
  • 80 g Sukker
  • 80 g Hvedemel
  • 50 g Finthakkede valnødder

Mousse

  • 150 g Lys chokolade
  • 150 g Blød nougat
  • 4 dl. Piskefløde
  • 1/2 dl. Sherry
  • 4 stk husblas
  • 1/2 stk figen pr. person
  • 50 g Sukker
  • 1,5 dl Sherry

Creme:

  • 1 1/2 dl. piskefløde
  • 2 spsk. Flormelis
  • 1 stk citron – saft
  • 2 spsk hakket mynte

Sådan gør du

  • Del æggene i blommer og hvider.
  • Pisk blommerne med sukker til en tyk masse,
  • Pisk æggehvideme stive.
  • Sigt mel i æggesnapsen
  • Vend valnødder og æggehvider i.
  • Kom dejen ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 10 min.
  • Afkøl bunden

Creme:

  • Læg husblas i blød i kold vand.
  • Hak nougat og chokolade i fine stykker
  • Kog fløden op.
  • Hældes over nougat og chokolade.
  • Pisk så det smelter.
  • Tilsæt sherry og vrid husblas for vand.
  • Kommes i fløden.
  • Sigtes
  • Stil cremen koldt i en 1 time.
  • Pisk cremen op.
  • Vend bunden ud et nyt stykke bagepapir.
  • Smør cremen på
  • Rul rouladen – sættes på køl.
  • Skær figner i kvarte.
  • Kog sherry og sukker op.
  • Hældes over fignerne.
  • Lad dem trække
  • pisk fløden med citron og flormelis til den er let cremet,
  • Vend hakket mynte i.

Noter

Oktober 2008

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering