Bagt torsk med urtepanade, 2 slags græskar og cremet hønsesky
Antal: 6
Ingredienser
Fisk
- 180 g fisk per person torsk, sej, kuller
- salt
Urtepanade
- 1 stk porre det hvide af porren
- 1-2 stk persillerod
- 50 g parmesan
- 1 bdt persille
- 3/4 dl olivenolie
- 1/2 spsk grønne peberkorn
- salt
Hønsesky
- 2 stk skalotteløg
- 1 stk æble
- 2 fed hvidløg
- 1/4 dl æblecider edikke
- 5 dl hønsefond
- 2 dl piskefløde
- olie-salt og peber
- citron saft
Græskarpuré
- 1/2 stk græskar
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 1/2 dl hønsefond
- 1/2 dl vand
- olie
- salt & peber
Bagt Græskar
- 1/2 stk græskar
- 2 fed hvidløg
- 1/2 stk rød chilipeber
- 1 stk citron saften
- 2 kviste timian
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens porre og persillerod, skæres i meget fine tern, skylles og bruns af i olie på en pande, krydres med salt og peber, sættes til side og afkøles.
- Pluk persille, skyl den og tørres, blendes med olie, hakket parmesan og peberkorn, smages til med salt. Vend pestoen med porre og persillerod.
Fisk
- Rens fisken, skæres ud i portions stykker, læg hver stykke fisk på et stykke smurt stanniol.
- Fordel panaden på hvert stykke fisk og luk stanniolen omkring fisken. Ved servering sættes fisken i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10-15 minuter.
Græskarpuré
- Skræl græskar, fjern kernerne og skær kødet i tern.
- Pil løgene og hakkes fint, sauteres af i en gryde i lidt olie, kom græskar i gryden og vendes et par minuter, kom vand og hønsefond på, lad det simre til det er mørt hæld eventuelt væde fra i en skål og blendes med lidt af væden, smages til med salt og peber og lunes ved servering.
Bagt græskar
- Skræl græskar, fjern kernerne, skær kødet ud i grove både, lægges i et ildfast fad. Rens hvidløg og chilipeber og snit fint. Pisk citronsaft og olie sammen og vend hvidløg, chili og timian blade sammen, vendes i græskar og sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-25 min til de er møre.
- Lunes ved servering.
Hønsesky
- Pil løg og hak fint, skræld æbler og skær kødet i tern, sauteres af i olie en en gryde tilsæt æble eddike og koges ned, kom hønsefond på, koges ned til 3 dl. Tilsæt piskefløde, koges til det har en sauce konsistens, blend saucen, lunes ved servering og smages til med salt, peber og citronsaft.
No Comments