Bagt torsk med urtepanade, 2 slags græskar og cremet hønsesky

Bagt torsk med urtepanade, 2 slags græskar og cremet hønsesky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Fisk

  • 180 g fisk per person torsk, sej, kuller
  • salt

Urtepanade

  • 1 stk porre det hvide af porren
  • 1-2 stk persillerod
  • 50 g parmesan
  • 1 bdt persille
  • 3/4 dl olivenolie
  • 1/2 spsk grønne peberkorn
  • salt

Hønsesky

  • 2 stk skalotteløg
  • 1 stk æble
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 dl æblecider edikke
  • 5 dl hønsefond
  • 2 dl piskefløde
  • olie-salt og peber
  • citron saft

Græskarpuré

  • 1/2 stk græskar
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 1/2 dl hønsefond
  • 1/2 dl vand
  • olie
  • salt & peber

Bagt Græskar

  • 1/2 stk græskar
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 stk rød chilipeber
  • 1 stk citron saften
  • 2 kviste timian
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens porre og persillerod, skæres i meget fine tern, skylles og bruns af i olie på en pande, krydres med salt og peber, sættes til side og afkøles.
  • Pluk persille, skyl den og tørres, blendes med olie, hakket parmesan og peberkorn, smages til med salt. Vend pestoen med porre og persillerod.

Fisk

  • Rens fisken, skæres ud i portions stykker, læg hver stykke fisk på et stykke smurt stanniol.
  • Fordel panaden på hvert stykke fisk og luk stanniolen omkring fisken. Ved servering sættes fisken i en forvarmet ovn ved 180 grader i 10-15 minuter.

Græskarpuré

  • Skræl græskar, fjern kernerne og skær kødet i tern.
  • Pil løgene og hakkes fint, sauteres af i en gryde i lidt olie, kom græskar i gryden og vendes et par minuter, kom vand og hønsefond på, lad det simre til det er mørt hæld eventuelt væde fra i en skål og blendes med lidt af væden, smages til med salt og peber og lunes ved servering.

Bagt græskar

  • Skræl græskar, fjern kernerne, skær kødet ud i grove både, lægges i et ildfast fad. Rens hvidløg og chilipeber og snit fint. Pisk citronsaft og olie sammen og vend hvidløg, chili og timian blade sammen, vendes i græskar og sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-25 min til de er møre.
  • Lunes ved servering.

Hønsesky

  • Pil løg og hak fint, skræld æbler og skær kødet i tern, sauteres af i olie en en gryde tilsæt æble eddike og koges ned, kom hønsefond på, koges ned til 3 dl. Tilsæt piskefløde, koges til det har en sauce konsistens, blend saucen, lunes ved servering og smages til med salt, peber og citronsaft.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering