Æbletærte med whiskykaramel og ananas-sirup
Antal: 6
Ingredienser
- Smør til form
- 15-20 cm i diameter
Topping
- 75 g smør
- 50 g brun farin
- 50 g rørsukker
- 4-5 stk æbler
Dej
- 100 g mandler
- 125 g smør
- 200 g rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 stk små æg
- 125 g mel
- 1 tsk bagepulver
Karamel
- 200 g sukker
- 2 dl fløde
- 3/4 dl whisky
- salt
Ananas
- 250 g ananas kød
- 125 g sukker
- 1/2 dl honning
- 1stk lime
- rød syre til pynt
Sådan gør du
- Smør formen godt med smør. Skær smøret ud i skiver og dæk bunden af fo rmen, bland farin og rørsukker og hæld det over smørret.Skræl æbler, fjern kernehuset og skær æblerne i både og læg dem over sukkeret
Dej
- Smut mandlerne og blend dem fint, bland smør, rørsukker og vaniliesukker godt sammen med en håndmixer, tilsæt et æg ad gangen og rør det til en cremet masse. Vend mandlerne i. Bland mel og bagepulver sammen og vendes i dejen og røres godt sammen.
- Hæld dejen over tærten, bages i ovnen ved 180 grader i ca 50 minutter, stik i dem med en pind. Hænger dejen ved skal den bage lidt længere. Når kagen er bagt, hviler den i ca 10 minutter inden den vendes ud
Karamel
- Karameliser sukker i en gryde til det er gyldent, koges med fløden til sukkeret er opløst og det er blevet jævnt, tilsæt whisky og lidt salt
Ananas
- Hak ananas kødet, koges med sukker, honning og limesaft til det tykner. Sigt massen og sættes til side inden brug
No Comments