Lammekrone med gratineret aubergine, rodfrugtmos og senneps-peberrodssauce
Antal: 6
Ingredienser
Auberginer
- 2 stk auberginer
- salt
- smør eller olie
- 2 dl cremefraiche 38%
- 3 spsk revet ost
Rodfrugtmos
- 3 stk bagekartofler
- 3 stk gulerødder
- 1 stk porre
- 1/4 stk selleri
- 50 g smør
- 1 dl fløde
- 1 dl friskhakket persille
Lammekrone
- 6 stk lammekrone á 160g
Sauce
- 3 spsk dijonsennep
- 1 1/2 spsk smør
- 3/4 dl fond
- 4 dl piskefløde
- 3 spsk revet peberrod
Sådan gør du
Auberginer
- Skyl auberginerne og skær dem i cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem trække i en 1/2 time. Skyl og tør dem. Brun skiverne i fedtstoffet på en pande og læg dem derefter i et smurt ovnfast fad. Hæld cremefraichen over og drys med revet ost. Gratiner retten ved 225 grader til den har fået farve.
Rodfrugtmos
- Skræl alle rodfrugterne, skær dem i store tern og kog dem møre. Hæld vandet fra.
- Tilsæt smør, fløde og den hakkede persille. Hak det groft med et piskeris. Stilles til side.
Lammekrone
- Rids fedtsiden og steg dem 1 min på hver side. Kom dem i et ildfast fad. Sættes i ovnen i 15 min ved 200 grader. Lad dem hvile i 10 min. Drys med salt og peber.
Sauce
- Sauter sennep og smør, tilsæt fond og lad det koge ned. Kom fløden i og lad den koge, indtil saucen er jævn, der skal piskes hele tiden. Tilsæt den revne peberrod og smag til med salt og peber. Kan jævnes med Maizena
No Comments