
Ristet kammusling med grønkålscreme, ristet bacon og saltbagt kartoffel
Antal: 6
Ingredienser
- 2 stk kammusling pr person
- olie, salt, peber og sukker
- 2 stk bacon pr person
- 2 stk små kartofler pr person
- groft salt og olie
Grønkål creme
- 200 g grønkål
- 1 stk skalotteløg
- 4 dl piskefløde
- 2 tsk sennep
- 25 g smør
Sådan gør du
- Læg kammuslinger på køkkenrulle dyp dem tørre, krydderes med salt, peber og sukker.
- Sættes på køl indtil brug, ved servering ristet af på en hed pande få minutter på hver side.
Kartofler
- Kom salt i et ildfast fad, vask kartoflerne sættes ned i saltet bages i ovnen ved 200 g i 15 min, tages op af saltet og skæres igennem, ved servering ristet af i lidt olie.
- Kom bacon på bageplade med bagepapir, sættes i ovnen ved 200 g til det er sprødt, kommes på køkkenrulle.
Grønkål creme
- Rens og skyl kålen og plukkes fint dyppes tørt, gem lidt til pynt.
- Rens og snit løg fint, kog fløden ned med løg, sennep og smør til ca 2 1/2 dl kom kålen ved og lad det koge i fløden til det er mørt.
- Blendes til cremen er lind smages til med salt og peber.
Noter
Januar 2016
No Comments