Svampebouillon med lakseruller

Oktober 2020

Svampebouillon med lakseruller

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Boullion

  • 200 g champion
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 stk porer
  • 2 stk gulerod
  • 1 spsk røget paprika
  • 3 dl hvidvin
  • 1 l hønsebouillon
  • olie salt og peber

Svampe

  • 500 g svampe
  • 2 stk skalotteløg
  • 1/4 bdt estragon
  • olie salt og peber

Lakseruller

  • 500 g laksefilet
  • 3 stk forårsløg
  • 1 stk lime saften
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1/4 bdt estragon
  • salt og peber
  • wonton dej
  • 1 stk æg
  • neutral olie

Sådan gør du

Bouillon.

  • Rens grønsagerne og skyl dem, skæres i grove tern ristes af i olie vend paprika i
  • Tilsæt hvidvin lad det simre 10 min, kom boullion på lad suppen koge stille til der er ca 7 dl og sigt suppen.
  • Ved servering kog suppen op smages til med salt og peber.

Svampe.

  • Rens svampe, deles i mindre stykker, pil løg og snittes fint sauteres af i olie
  • Krydres med salt og peber.
  • Ved servering vendes med plukket estragon.

Lakseruller.

  • Rens laksen skær skindet fra, hak kødet fint med en kniv kom det op i en skål.
  • Rens forårsløg skylles og snittes fint vendes i laksen, smag til med limesaft, sennep, salt, peber og hakket estragon.
  • De optøede dejplader må ikke tørre, læg noget fugtigt køkkenrulle over.
  • Tag en plade frem ad gangen læg fyld i midten pensel med pisket æg, rul stramt omkring fyldet så det bliver en lang tynd rulle (forårsrulle).
  • Rullerne må ikke røre hinanden sættes på køl.
  • Ved servering steges i olie på en pande til de er sprøde, kan holdes lune i ovnen ved 50 grader.

Noter

Oktober 2020

Forslag til menu:

Denne forret kan serveres med denne hovedret og dessert. Det er en dejlig efterårsmenu, hvis det skal være lidt mere spændende.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering