Blommemousse med bagte blommer og sprød kage

Oktober 2020

Blommemousse med bagte blommer og sprød kage

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Blomme mousse m/ bagte blommer sprød kage, frugt, sommer
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Blomme sirup

  • 5 stk blommer
  • 1/2 dl vand
  • 2 stk citroner saften
  • 150 g sukker

Mousse

  • 1 dl æggeblommer
  • 75 gr flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl blomme sirup
  • 3 stk husblas
  • 1 tsk vaniljepulver

Bagte blommer

  • 5 stk blommer
  • 150 g sukker
  • 1 stk citron saften

Sprød kage

  • 75 g smør
  • 75 g flormelis
  • 75 g mel
  • 3/4 dl æggehvide

Sådan gør du

Blomme sirup.

  • Vask blommerne, deles skæres i kvarte, kom dem i en gryde tilsæt vand, sukker og citron saft lad det koge til blommerne er møre, passeret igennem en sigte.
  • Tag 1 dl sirup fra og sættes på frost, gem resten til anretning.

Mousse.

  • Kom husblas i koldt vand, pisk æggeblommer, flormelis og vaniljepulver sammen til en æggesnaps, pisk fløden og vend æggesnaps og fløde sammen kom den kolde blomme sirup i.
  • Tryk vandet fra husblas og smelt det over vandbad vendes i moussen kom det i portions forme og sættes på køl.

Blommer.

  • Vask blommerne, del dem skæres i kvarte, smelt sukker og citron saft, vendes i blommerne og kom dem op i et ildfast fad, sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 10-15 min, de skal virke faste tages ud og afkøles.

Sprød kage

  • Pisk æggehvider, flormelis og mel sammen til en glat masse, smelt smørret og kom det i dejen under piskning.
  • Lad dejen hvile på køl i 15 min, lav en trekantet skabelon på et tyndt stykke plastik og skær formen ud.
  • Brug skabelonen til at smøre dejen ud på en bageplade med bagepapir, bages i ovnen ved 170 g i ca 10 min til de er gyldne.

Noter

Oktober 2020 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Havregrød med kanelbagte blommer - lækker efterårsgrød - Stinna
    oktober 21, 2020 at 1:22 pm

    […] Psst. Se også min fars opskrift på blommemousse med bagte blommer. […]

  • Leave a Reply

    Opskrift Vurdering