Bagt laks med blommer, syltede svampe og sennepsdressing

Bagt laks

Bagt laks med blommer, syltede svampe og sennepsdressing

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 125 g laks pr person
  • salt peber, sukker

Blommer

  • 5 stk blommer
  • 1 1/2 dl portvin
  • 1 tsk lakridspulver

Dressing

  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 1 spk dijonsennep
  • 1 spk honning
  • 1/2 stk citron
  • salt og peber

Svampe

  • 300 g bl svampe
  • 2 dl sukker
  • 1 1/2 dl eddike
  • 1/2 dl vand
  • 2 stk laurbærblade
  • 10 stk peberkorn
  • krydderurter eller salat til pynt

Sådan gør du

  • Rens laksen skæres ud i portions stykker, skindet fjernes krydderes med salt og sukker.
  • Sættes på køl, skal trække en 1 /2 time, skær stykkerne igennem så der bliver 2 stk
  • pr person. Lægges på bageplade med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 75 grader i
  • 20 min, tages ud og afkøles.

Blommer

  • Del blommeme tag stenen ud og skæres i kvarte, opløs lakridspulver i portvin, læg
  • blommerne heri og lad dem simre i 5 min lad dem trække på køl.

Svampe

  • Rens svampe og evt del dem kommes op i en skål.
  • Kog vand, eddike, sukker, laurbærblade og op til sukkeret er smeltet.
  • Hæld den varme lage over svampene og lad dem trække til brug.
  • Rør piskefløde, sennep og honning sammen til det har en cremet konsistent smages til med salt, peber og citronsaft.

Noter

September 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering