Stegt poussin med rødbede, persillerod, svampe og sky

Stegt poussin

Stegt poussin med rødbede, persillerod, svampe og sky. Skøn hovedret som er god til gæstemad – enten fredagsmad eller lørdagsmad.

Opskrift på poussin

Denne opskrift med ovnstegt poussin er med rodfrugtmos, sauce og svampe. Rodfrugtmosen består af rødbede og serveres sammen med bagt persillerod. Retten er særligt god til gæster. Retten herunder er til 6 personer.

Stegt poussin med rødbede, persillerod, svampe og sky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk poussin pr person

Lage

  • 1 1/2 dl olivenolie
  • 3/4 dl mørk balsamico
  • 2 stk appelsinsaft og skal
  • 3/4 dl soya
  • 2 kviste rosmarin hakket

Svampe

  • 500 g bl svampe
  • olie til stegning

Rødbeder

  • 600 g rødbeder
  • vand og salt
  • 2 spsk honning
  • salt og peber
  • lage fra poussin

Persillerod

  • 3 stk persillerod
  • honning til stegning

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 stk porre
  • lår og vinger
  • olie
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 2 dl vand
  • 6 dl hønsefond
  • 75 g smør

Sådan gør du

  • Skær lår og vinger fra poussinerne og klip ryggen af, derefter skyl possin og tør den.
  • Pisk lagen sammen og vend kødet heri stilles på køl, skal marineres ca 3/4 time. Tag kødet op, gem lagen, krydder kødet med salt & peber.
  • Kødet lægges i en smurt portionsform, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 15 min hviler i 5 min.

Sauce

  • Pil løgene og hakkes, snit og vask porre, sauteres af i olie, kom lår og vinger ved og brunes godt sammen, kom balsamico, vand og hønsefond ved og lad det simre i ca 25 min, sigt fonden.
  • Koges ned til det det har en passende konsistens, ved servering piskes med koldt smør og smages til med salt og peber.

Rødbeder

  • Skræl rødbeder, skæres i tern, blanceres i vand og salt i 5 min. Ved servering blendes rødbederne med sigtet lage fra poussinerne, koges let igennem smages til med honning, skal værre en grov mos.

Persillerod

  • Skrælles og skæres i kvarte steges i honning til de er møre, krydderes med salt, lunes i ovnen ved 150 g ved servering.

Svampe

  • Rens svampene og del dem, ristes af i olie.

Forslag til servering:

Denne hovedret kan serveres sammen med denne forret og forret. Det ville også være en helt perfekt nytårsmenu – hvis nytårsmaden gerne må være lidt ekstra spændende:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering