Stenbiderrogn med bagte selleri og sennepscreme

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stenbiderrogn med bagte selleri og sennepscreme

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Selleri

  • 1 stk selleri
  • 3 spsk Olie
  • 2 spsk honning
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk timianblade
  • Salt — peber

Creme

  • 1 1/2 dl Creme fraiche 18%
  • 1/2 – 1 spsk grov sennep
  • 1 spsk honning
  • 1/2 bdt Purløg
  • Salt — peber

Stenbiderrogn

  • 250 g stenbiderrogn
  • 1 bdt Forårsløg
  • 2 stk tomater
  • 1 stk citron – -saft
  • 1/2 dl Olie
  • salt — peber

Sådan gør du

  • Skræl selleri og skær den ud i 1/2 cm. tykke skiver.
  • Skær dem ud i runde stykker – 2 stk. pr. person.
  • Bland olie, honning, presset hvidløg og timianblade.
  • Pensel sellerien – lægges på bagepapir.
  • Sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 8-10 min.

Rogn

  • Rens og snit forårsløg meget fint.
  • Del tomaterne og fjern kernerne.
  • Skær kødet i fine strimler.
  • Pisk olie og citronsaft sammen.
  • Vend forårsløg og tomat i.
  • Lad det trække.
  • Smag rognen til med salt og peber.
  • Ved serveringen vendes halvdelen af rognen i salaten.

Dressing

  • Rør creme fraiche, sennep og honning sammen.
  • Smages til med salt og peber
  • Fintsnittet purløg vendes i.

Noter

Marts 2006

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering