Oksetatar med peberrodsmayo og friteret gulerod

Oksetatar med peberrodsmayo og friteret gulerod. Lækker og klassisk forret med tatar. Opskriften herunder rækker til 6 personer som en forret. Oksetataren serveres med hjemmelavet peberrodsmayo og sprøde gulerødder.

Opskriften på oksetatar kommer lige her:

Oksetatar med peberrodsmayo og friteret gulerod

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Tatar

  • 100 g oksemørbrad per person
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 spsk kapers
  • 3 stk cornichoner
  • 3 stk æggeblommer
  • 2 spsk grov sennep
  • purløg og estragon
  • salt & peber
  • syrlig salat
  • olivenolie

Perberrodsmayo

  • 4 stk æggeblommer
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk æblecider edikke
  • salt & peber
  • ca. 3 dl neutral olie
  • revet peberrod

Gulerod

  • 2-3 stk gulerod
  • olie til fritering
  • salt

Sådan gør du

Tatar

  • Rens kødet for sener og skær kødet i skiver og dernæst i tern og hak dem fint til en grov fars.
  • Kom kødet i en skål, pil løg og hak fint, hak kapers og cornichoner fint og rør det sammen med kødet. Vend æggeblommer og sennep i og smag til med salt og peber, sættes derefter på køl.
  • Hak krydderurterne fint og vendes i tataren lige inden servering. Pluk salat, skyl den og læg den i koldt vand, ved servering, tør salaten og vendes i lidt olivenolie.

Majo

  • Kom æggeblommer, sennep og eddike i en skål og pisk det godt sammen, pisk olien i lidt af gangen i en tynd stråle mens du pisker, smag til med salt, peber og fintrevet peberrod efter smag, kom mayoen op i en sprøjtepose og læg på køl indtil brug.

Gulerod

  • Skræl gulerødderne og skyl dem, brug kartoffel skræller til at skære gulerødderne i tynde lange strimler og læg til tørre, friteres på en pande med olie lidt af gangen til de er sprøde, kommes på køkkenrulle til at dryppe af og drysses med salt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering