Ovnbagt helleflynder med spidskål, brunet smør, asparges og citroncreme.
Antal: 6
Ingredienser
- 150 g fisk pr person
- 6 skiver bacon
- 2 stk gulerod
- 2 stk skalotteløg
- 1 1/2 dl hakket krydderurter
- olie-salt og peber
Asparges
- 2-3 stk asparges pr person
- 1 1/2 dl hvidvins eddike
- 100 g sukker
- 1 spsk peberkorn
- 1 spsk koriander frø
- 1/2 bdt estragon
Spidskål
- 1 stk spidskål
- vand og salt
- 150 g smør
- 1 stk citron og saft
- 75 g smuttede mandler
Citron creme
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3 dl hønsefond
- 1/2 dl hvidvin eddike
- 3 dl piskefløde
- 1 1/2 stk citronsaft
- olie-salt og peber
- 50 g smør
Sådan gør du
- Rens fisken skæres ud i portions stykker krydderes med salt og sættes på køl. Rens løg og gulerod skæres ud i fine tern, skær bacon i tern og brun det af til det er sprødt kom det op på køkkenrulle. Rist løg og gulerod af i lidt olie ved svag varme vendes med bacon og krydderurter.
- Ved servering kom krydderurterne på fisken og sættes i en forvarmet ovn 180 g i 6-8 min.
Spidskål.
- Tag de grove blade fra og del kålen i 6 stykker, blanceres i vand og salt, hæld vandet fra og læg kålen på køkkenrulle så alt vand er væk.
- Brun smøret af i en gryde ved svag varme lad det blive brunt, lad det trække til vallen er faldet til bunds, sigt det klare smør fra.
- Pisk smøret med citron til det har en cremet konsistens, vend de hakkede mandler i.
- Fordel spidskålen i smurte portionsforme og tilsæt nødde smøret.
- Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 10 min.
Citron creme.
- Pil løgene hakkes fint sauteres af i olie tilsæt vineddike koges væk, kom hønsefond på koges lidt ned og tilsæt piskefløden, kom halvdelen af citronsaften i koges ned til det har en sauce konsistens.
- Ved servering lun saucen op og smages til med citronsaft, salt og peber og pisk smøret i.
Asparges.
- Skræl aspargesne knæk den nederste del af, blancer dem i vand og salt lægges i et ildfast fad.
- Kog eddike, sukker, peberkorn og koriander frø sammen, hak estragon og kom det i lagen, hæld lagen over asparges, lad dem trække indtil brug.
No Comments