Ovnbagt helleflynder med spidskål, brunet smør, asparges og citroncreme

Ovnbagt helleflynder med spidskål, brunet smør, asparges og citroncreme

Ovnbagt helleflynder med spidskål, brunet smør, asparges og citroncreme.

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 150 g fisk pr person
  • 6 skiver bacon
  • 2 stk gulerod
  • 2 stk skalotteløg
  • 1 1/2 dl hakket krydderurter
  • olie-salt og peber

Asparges

  • 2-3 stk asparges pr person
  • 1 1/2 dl hvidvins eddike
  • 100 g sukker
  • 1 spsk peberkorn
  • 1 spsk koriander frø
  • 1/2 bdt estragon

Spidskål

  • 1 stk spidskål
  • vand og salt
  • 150 g smør
  • 1 stk citron og saft
  • 75 g smuttede mandler

Citron creme

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl hønsefond
  • 1/2 dl hvidvin eddike
  • 3 dl piskefløde
  • 1 1/2 stk citronsaft
  • olie-salt og peber
  • 50 g smør

Sådan gør du

  • Rens fisken skæres ud i portions stykker krydderes med salt og sættes på køl. Rens løg og gulerod skæres ud i fine tern, skær bacon i tern og brun det af til det er sprødt kom det op på køkkenrulle. Rist løg og gulerod af i lidt olie ved svag varme vendes med bacon og krydderurter.
  • Ved servering kom krydderurterne på fisken og sættes i en forvarmet ovn 180 g i 6-8 min.

Spidskål.

  • Tag de grove blade fra og del kålen i 6 stykker, blanceres i vand og salt, hæld vandet fra og læg kålen på køkkenrulle så alt vand er væk.
  • Brun smøret af i en gryde ved svag varme lad det blive brunt, lad det trække til vallen er faldet til bunds, sigt det klare smør fra.
  • Pisk smøret med citron til det har en cremet konsistens, vend de hakkede mandler i.
  • Fordel spidskålen i smurte portionsforme og tilsæt nødde smøret.
  • Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 10 min.

Citron creme.

  • Pil løgene hakkes fint sauteres af i olie tilsæt vineddike koges væk, kom hønsefond på koges lidt ned og tilsæt piskefløden, kom halvdelen af citronsaften i koges ned til det har en sauce konsistens.
  • Ved servering lun saucen op og smages til med citronsaft, salt og peber og pisk smøret i.

Asparges.

  • Skræl aspargesne knæk den nederste del af, blancer dem i vand og salt lægges i et ildfast fad.
  • Kog eddike, sukker, peberkorn og koriander frø sammen, hak estragon og kom det i lagen, hæld lagen over asparges, lad dem trække indtil brug.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering