
Fiskeruller med laks, spinat og safransauce
Antal: 6
Ingredienser
Fisk
- 500 g rødspættefiletter
- 150 g frisk spinat
- 200 g røget laks i tynde skiver
- hvid peber
- citronsaft
Safransauce
- 2 stk skalotteløg
- 10 g smør
- 1 1/2 dl tør hvidvin
- 2 dl fiskefond
- 1 knsp safran
- 2 1/2 dl piskefløde
- havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Fisk
- Skyl spinatblade grundigt i flere hold vand og nip stilkene af.
- Blancher bladene 1-2 minutter i kogende vand, skylles i koldt vand og presses fri for væde.
- Fordel spinatblade og røget laks på rødspættefiletterne. Rul filetterne sammen og læg dem i et smurt ovnfast fad.
- Krydres med hvid peber og dryp med citronsaft. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen ved 175 grader i ca 20 min
Safransauce
- Svits finthakkede skalotteløg klare i smør uden de tager farve. Tilsæt hvidvin og fiskefond og kog ind til det halve.
- Kom safran og piskefløde ved og lad saucen koge for svag varme i ca. 5 mintter. Smag til med salt og peber.
No Comments