Stenbiderrogn med rygeost og marineret agurk

Stenbider rogn med rygeost og marineret agurk

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 50 g renset stenbider rogn
  • salt peber olivenolie
  • citronsaft
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk agurk
  • salt peber
  • 3/4 dl citron olie
  • 1 -2 spsk hvid balsamico
  • 6-8 stk radiser
  • 1 bk karse

Creme

  • 100 g rygeost
  • 1 dl piskefløde
  • salt peber

Malt

  • 100 g mel
  • 50 g malt
  • 1 dl øl
  • salt
  • olie til fritering

Sådan gør du

Rogn:

  • Rødløg pilles og hakkes meget meget fint, rødløg og stenbider rogn vendes sammen, smages til med lidt citronsaft, olivenolie, salt og peber, sættes på køl til det skal bruges.

Agurk:

  • Skræl agurken den skæres ud i tynde skiver, lægges på en tallerken krydres med salt og peber. Pisk citron olie sammen med hvid balsamico, pensel agurkeskiverne med det, lad det trække.
  • Radiserne renses skylles skæres i tynde skiver og lægges i koldt vand.

Creme:

  • Pisk fløden let, vend rygeost i fløden smag til med salt og peber, kommes i en sprøjte pose

Malt:

  • Mel, malt, øl og salt blendes sammen til en fast masse. Massen rulles helt tynd ud, helst på en pasta maskine, skæres ud i tynde strimler.
  • De friteres i olie, få stykker ad gangen i 4-5 sekunder.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering