Stegt sandart / helleflynder med auberginekaviar, karrycreme og bagte tomater
Antal: 6
Ingredienser
- 100 g fisk pr. person
- Olie — salt — peber
Aubergine:
- 1-2 stk aubergine
- 1 stk gulerod
- 1 stk skalotteløg
- 2 stilke bladselleri
- 2 fed hvidløg
- 50 g soltørret tomat
- Hakket persille
- Olie — salt — peber
Creme:
- 1 stk skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk karry
- 2 dl Hønse- eller fiskefond
- 2 dl Piskefløde
- 2 spsk smør
- olie — salt — peber
Tomater:
- 9 stk store cherrytomater
- 2 spsk hakket oliven
- 2 stilke timian
- Salt – peber — sukker
- 2 spsk olie
Sådan gør du
- Rens fisken — skæres ud i portionsstykker.
- Krydders med salt og peber.
- Steges lige inden serveringen.
Aubergine
- Stik aubergine med en gaffel – smøres ind i olie og sættes i ovnen ved 200 0 i ca. 1/ -3/4 time.
- Flæk dem og skrab kødet ud.
- Hak det groft med en kniv.
- Damp vandet ud på en pande,
- Rens grøntsageme og skær dem i brunoise, det er meget meget fine tern.
- Sauteres afi olie i en gryde 4-5 min.
- Vend auberginemassen i.
- Lunes ved serveringen — vendes med hakket persille og smages til med salt og peber.
Sauce:
- Hak løg og hvidløg — sauteres af i olie. Kom karry i – brændes af.
- Tilsæt fonden — koges ned. Kom piskefløden på — koges jævn.
- Blendes og smages til med salt og peber.
Tomater:
- Skær tomaterne igennem.
- Sættes i et ildfast fad.
- Hak oliven meget fint — vendes med timianblade.
- Krydder tomaterne med salt, peber og sukker.
- Fordel oliven over – sættes i ovnen ved 120 0 i ca. 3/4 time.
Noter
November 2006
No Comments