Skaldyr i wontondej med jordskokkecreme og smørsauce

SONY DSC

Skaldyr i wontondej med jordskokkecreme og smørsauce

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 400 g jomfruhummerhaler
  • 400 g tigerrejer
  • 4 stængler bladselleri
  • 2 stk skalotteløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • salt, peber og olie
  • 6 ark wontondej
  • 2 stk flåede tomater i tern uden kerner

Jordskokkecreme

  • 700 g jordskokker
  • 3 dl piskefløde
  • 1/2 stk citron – saften

Smørsauce

  • 1 dl vineddike
  • 2 dl hvidvin
  • estragon
  • 150 g smør koldt og i tern
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens jomfruhummerhaler og tigerrejer.
  • Skræl bladselleri – skæres i fine strimler
  • Pil skalotteløg – hakkes fint.
  • Pil hvidløg — knuses
  • Rist jomfruhummer og rejer af på en pande.
  • Salt, peber og grøntsager kommes ved
  • Vendes og afkøles.
  • Fordel massen i dejen.
  • Lukkes og smøres med olie — kommes i fryseren.
  • Ved servering — steges i olie.

Jordskokkecreme

  • Skræl jordskokker
  • Ca. 200 gr. skæres i tynde skiver og friteres i olie.
  • Lægges på køkkenrulle.
  • Resten af jordskokkene skæres i tern.
  • Koges i fløde og citronsaft.
  • Moses med en gaffel — må ikke virke tynd.
  • Smages til med salt og peber.
  • Sauce:
  • Hak estragonblade — koges op med vineddike og vin.
  • Koges lidt ned.
  • Inden serveringen piskes med koldt smør.
  • Smages til med salt og peber.
  • Retten pyntes med tomater, krydderurter og chips.
  • 700 g. jordskokke
  • 3 dl. Piskefløde
  • % stk. citron —saft

Sauce

  • Hak estragonblade — koges op med vineddike og vin.
  • Koges lidt ned.
  • Inden serveringen piskes med koldt smør.
  • Smages til med salt og peber.
  • Retten pyntes med tomater, krydderurter og chips.

Noter

November 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering