
Skaldyr i wontondej med jordskokkecreme og smørsauce
Antal: 6
Ingredienser
- 400 g jomfruhummerhaler
- 400 g tigerrejer
- 4 stængler bladselleri
- 2 stk skalotteløg
- 2-3 fed hvidløg
- salt, peber og olie
- 6 ark wontondej
- 2 stk flåede tomater i tern uden kerner
Jordskokkecreme
- 700 g jordskokker
- 3 dl piskefløde
- 1/2 stk citron – saften
Smørsauce
- 1 dl vineddike
- 2 dl hvidvin
- estragon
- 150 g smør koldt og i tern
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens jomfruhummerhaler og tigerrejer.
- Skræl bladselleri – skæres i fine strimler
- Pil skalotteløg – hakkes fint.
- Pil hvidløg — knuses
- Rist jomfruhummer og rejer af på en pande.
- Salt, peber og grøntsager kommes ved
- Vendes og afkøles.
- Fordel massen i dejen.
- Lukkes og smøres med olie — kommes i fryseren.
- Ved servering — steges i olie.
Jordskokkecreme
- Skræl jordskokker
- Ca. 200 gr. skæres i tynde skiver og friteres i olie.
- Lægges på køkkenrulle.
- Resten af jordskokkene skæres i tern.
- Koges i fløde og citronsaft.
- Moses med en gaffel — må ikke virke tynd.
- Smages til med salt og peber.
- Sauce:
- Hak estragonblade — koges op med vineddike og vin.
- Koges lidt ned.
- Inden serveringen piskes med koldt smør.
- Smages til med salt og peber.
- Retten pyntes med tomater, krydderurter og chips.
- 700 g. jordskokke
- 3 dl. Piskefløde
- % stk. citron —saft
Sauce
- Hak estragonblade — koges op med vineddike og vin.
- Koges lidt ned.
- Inden serveringen piskes med koldt smør.
- Smages til med salt og peber.
- Retten pyntes med tomater, krydderurter og chips.
Noter
November 2007
No Comments