Gulerodssuppe med nødde-urte-bagt torsk

SONY DSC

Gulerodssuppe med nødde-urte-bagt torsk

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Suppe

  • 600 g gulerod
  • 3 kviste timian
  • 2 stk bananskalotteløg
  • 3 stk appelsiner – saften
  • 1/2 dl vineddike
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 fl hvidvin
  • 1 l hønsefond
  • olie, salt og peber

Fisk

  • 80 g torsk pr person
  • 50 g grønne pistaciekerner
  • 25 g pinjekerner
  • 1/2 bdt basilikum
  • 3/4 dl citronolie
  • salt og peber

Sådan gør du

Suppe

  • Rens gulerødder, skalotteløg og hvidløg
  • Skæres i grove tern
    Sauteres af i olie
    Tilsæt vineddike, lad det simre i 5 minutter uden at brune
    Tilsæt appelsinsaft og timianblade.
    Lad det simre i minutter
    Kom hvidvin og hønsefond på.
    Lad suppen simre til gulerødderne er møre.
    Blend suppen – sigtes.
    Koges op ved servering
    Smages til med salt og peber

Fisk

  • Rens fisken
    Skæres i portionsstykker
    Kommes i et smurt ildfast fad.
    Krydres med salt og peber
    Rist nødderne af på en tør pande og blend dem
    Hak basilikum med en kniv.
    Rør nødder, basilikum og citronolie sammen.
    Smages til med salt
    Fordel massen på fisken.
    Sættes i en forvaret ovn ved 180 – 200 grader i ca 6 – 8 minutter

Noter

Oktober 2008

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering