
Gulerodssuppe med nødde-urte-bagt torsk
Antal: 6
Ingredienser
Suppe
- 600 g gulerod
- 3 kviste timian
- 2 stk bananskalotteløg
- 3 stk appelsiner – saften
- 1/2 dl vineddike
- 3 fed hvidløg
- 1/2 fl hvidvin
- 1 l hønsefond
- olie, salt og peber
Fisk
- 80 g torsk pr person
- 50 g grønne pistaciekerner
- 25 g pinjekerner
- 1/2 bdt basilikum
- 3/4 dl citronolie
- salt og peber
Sådan gør du
Suppe
- Rens gulerødder, skalotteløg og hvidløg
- Skæres i grove ternSauteres af i olieTilsæt vineddike, lad det simre i 5 minutter uden at bruneTilsæt appelsinsaft og timianblade.Lad det simre i minutterKom hvidvin og hønsefond på.Lad suppen simre til gulerødderne er møre.Blend suppen – sigtes.Koges op ved serveringSmages til med salt og peber
Fisk
- Rens fiskenSkæres i portionsstykkerKommes i et smurt ildfast fad.Krydres med salt og peberRist nødderne af på en tør pande og blend demHak basilikum med en kniv.Rør nødder, basilikum og citronolie sammen.Smages til med saltFordel massen på fisken.Sættes i en forvaret ovn ved 180 – 200 grader i ca 6 – 8 minutter
Noter
Oktober 2008
No Comments