
Bagt lyssej med selleriskum
Antal: 6
Ingredienser
Fisk
- 600 g lyssej
- olie – salt – peber
- 6 stk filodej
- æggehvide
- 2 stk bagekartofler
- 2 dl mælk
- 18 stk oliven – sorte og grønne
- 1 dl hakkede krydderurter – dild og basilikum
Selleriskum
- 200 g selleri
- 1 stk skalotteløg
- 1 stk appelsin saft og skal
- 2 dl hvidvin
- 1 1/2 dl piskefløde
- 2 stk tomater
Sådan gør du
Fisk
- Rens fisken – krydder med salt og peber.
- Bages i en forvarmet ovn ved 180 i ca. 6-8 min.
- Tages ud og plukkes i grove stykker.
- Vendes i krydderurter.
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
- Koges møre i mælken.
- Mos kartof1erne og vend dem med oliven, der er skåret i tern.
- Smag til med salt og peber.
- Fold filodejen.
- Læg fisken på og derefter kartoffelmosen.
- Pakkes sammen og pensles med æggehvide.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 220 til det er sprødt.
Selleriskum
- Skræl selleri og løg og skær dem i tern.
- Sauter af i olie uden at tage farve.
- Tilsæt appelsinsaft og hvidvin.
- Koges så sellerien er mør.
- Saucen blendes og sigtes.
- Koges sammen med piskefløde.
- Blendes lige inden serveringen.
- Appelsinskal hakkes fint.
- Tørres på en tør pande.
- Tomaterne blancheres.
- Fjern kerner og skind.
- Skær tomaterne i tern.
No Comments