Ristet torsk med jomfruhummer, peberfrugttomat og citroncreme

Ristet torsk med jomfruhummer, peberfrugttomat og citroncreme

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 80 g torsk pr person
  • salt, peber og olie
  • 3 stk jomfruhummer pr person

Syltelage

  • 1 dl æbleeddike
  • 1/2 dl vand
  • 1 1/2 dl rørsukker
  • 2 stk laurbærblade
  • 10 stk hel hvid peber
  • salt

Peberfrugt / tomater

  • 4 stk tomater
  • 2 stk rød peberfrugt
  • 1-2 stk salat løg
  • 1 kvist rosmarin
  • olivenolie
  • 50 g smør
  • salt og peber

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 1 stk citrongræs
  • 1/2 stk fennikel
  • olie
  • 2 dl hønseboullion
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • citronsaft efter smag

Sådan gør du

Fisk

  • Rens fisken skæres ud i pæne portions stykker krydderes med salt og peber, stilles på køl.
  • Ved servering steg fisken på en meget varm pande i lidt olie med den flotteste side nedad, når de er gyldne vendes fisken, lad det stege 2 min mere tages af varmen.
  • Pil jomfruhummerne fjern tarmen lægges pænt i en flad skål. Kog alle engredienserne op til syltelagen til sukkeret er opløst, hæld den varme lage over jomfruhummerne og lad dem trække indtil brug.

Peberfrugt / tomat

  • Hæld kogende vand over tomaterne, prik dem i skindet med en gaffel og træk skindet af halver dem og fjern kernerne, hak tomat kødet groft.
  • Skær peberfrugterne igennem fjern kernerne og skæres i tynde tern, pil løg og skæres i tynde tern. Sauter peberfrugt og løg af i olie uden det tager farve, når de begynder at bliver bløde, tilsættes tomat kødet og fint hakket rosmarin, når det begynder at blive tørt tages gryden af varmen rør smøret i smag til med salt, peber og citron saft.

Sauce

  • Rens løg og fennikel skæres i tern, snit citrongræs fint sauteres af i olie tilsæt hønseboullion koges lidt ned, kom piskefløde på koges ned til ca 3 dl sigt saucen.
  • Ved servering tilsæt smøret smages til med salt, peber og citron saft
  • Krydderurter. Pluk krydderurterne læg dem i vådt køkkenrulle.

Noter

November 2017

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering