
Ristet torsk med jomfruhummer, peberfrugttomat og citroncreme
Antal: 6
Ingredienser
- 80 g torsk pr person
- salt, peber og olie
- 3 stk jomfruhummer pr person
Syltelage
- 1 dl æbleeddike
- 1/2 dl vand
- 1 1/2 dl rørsukker
- 2 stk laurbærblade
- 10 stk hel hvid peber
- salt
Peberfrugt / tomater
- 4 stk tomater
- 2 stk rød peberfrugt
- 1-2 stk salat løg
- 1 kvist rosmarin
- olivenolie
- 50 g smør
- salt og peber
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 1 stk citrongræs
- 1/2 stk fennikel
- olie
- 2 dl hønseboullion
- 2 dl piskefløde
- 50 g smør
- citronsaft efter smag
Sådan gør du
Fisk
- Rens fisken skæres ud i pæne portions stykker krydderes med salt og peber, stilles på køl.
- Ved servering steg fisken på en meget varm pande i lidt olie med den flotteste side nedad, når de er gyldne vendes fisken, lad det stege 2 min mere tages af varmen.
- Pil jomfruhummerne fjern tarmen lægges pænt i en flad skål. Kog alle engredienserne op til syltelagen til sukkeret er opløst, hæld den varme lage over jomfruhummerne og lad dem trække indtil brug.
Peberfrugt / tomat
- Hæld kogende vand over tomaterne, prik dem i skindet med en gaffel og træk skindet af halver dem og fjern kernerne, hak tomat kødet groft.
- Skær peberfrugterne igennem fjern kernerne og skæres i tynde tern, pil løg og skæres i tynde tern. Sauter peberfrugt og løg af i olie uden det tager farve, når de begynder at bliver bløde, tilsættes tomat kødet og fint hakket rosmarin, når det begynder at blive tørt tages gryden af varmen rør smøret i smag til med salt, peber og citron saft.
Sauce
- Rens løg og fennikel skæres i tern, snit citrongræs fint sauteres af i olie tilsæt hønseboullion koges lidt ned, kom piskefløde på koges ned til ca 3 dl sigt saucen.
- Ved servering tilsæt smøret smages til med salt, peber og citron saft
- Krydderurter. Pluk krydderurterne læg dem i vådt køkkenrulle.
Noter
November 2017
No Comments