Skærising med fennikel-karry-bouillon og marinerede tomater

Skærising med fennikel-karry-bouillon og marinerede tomater.

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 1 stk filet pr person
  • salt og peber
  • rugmel
  • olie
  • smør

Marinerede tomater

  • 4 stk tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1/2 stk citron – saften
  • salt og peber
  • sukker
  • 1 hakket dild

Bouillon

  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk skalotteløg
  • 1/2 spsk karry
  • 1/4 dl hvid balsamico
  • 1-1 1/2 stk fennikel
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl hønsebouillon
  • 4 stk forårsløg
  • 50 g smør
  • citronsaft
  • salt og peber
  • dild til pynt
  • olie

Sådan gør du

Bouillon

  • Rens fennikel skæres i fine tern og skylles, pil hvidløg og skalotteløg og hakkes fint, sauter løgene af i olie tilsæt karry og vendes kom hvid balsamico på koges væk. Vend fennikel tern i kom hvidvin og bouillon på lad det simre i ca 10 min. Rens forårsløg og skær dem i fine tern, tilsættes bouillonen lige inden servering, pisk smørret i smages til med salt, peber og evt citronsaft.

Marinerede tomater

  • Skyl tomaterne og skæres i kvarte fjern kernehus og snit tomat kødet. Vend tomaterne i olie, citronsaft, salt, peber, sukker og hakket dild lad det trække indtil brug.

Fisk

  • Rens fisken krydderes med salt og peber lægges sammen. Ved servering steges i olie og smør et par min på hver side.

Noter

September 2019

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering