
Stenbider rogn med marinerede kartofler, radiser, karsecreme og friterede nudler
Antal: 6
Ingredienser
- 70 g urenset rogn pr person
- vand og salt
- 500 g kartofler
- vand og salt
Marinade
- 1 1/2 dl olivenolie
- 1 spsk hvid balsamico
- 1 stk lille rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 bdt løvstikke
- 1/4 bdt mynthe
- salt og peber
Radiser
- 6 stk radiser
- koldt vand
Karsecreme
- 200 g youghurt
- 1 spsk revet peberrod
- 1/2 bk karse
- salt, peber og sukker
Nudler
- 40 g nudler
- neutral olie
- karse til pynt
Sådan gør du
Rogn
- Fjern de store hinder fra rognen og kom dem i koldt vand, pisk godt med et piskeris så resten af hinderne sætter sig på piskeriset. Kom rognen op i en sigte så vandet løber fra.
- Kom rognen op i en skål krydderes med salt og peber, sættes på køl indtil brug.
Kartofler
- Skrab kartoflerne koges møre i vand med salt og afkøles, skæres i pæne skiver.
Marinade
- Pil løgene og snittes fint, pluk løvstilke og mynthe blade, blend olie med løg, løvstikke og mynthe smages til med salt og peber
- Vend marinade og kartofler forsigtigt sammen, lad det trække indtil brug.
Radiser
- Rens radiserne, skæres i ultra tynde skiver kommes i koldt vand indtil brug.
Creme
- Rør yoghurt med salt, peber og sukker vend revet peberrod og klippet karse i.
Nudler
- Del nudlerne friteres i varm olie på en pande lidt af gangen til det er sprødt, kom det på køkkenrulle og drys det med salt.
No Comments