
Beuf af oksemørbrad med selleri, høbagte beder, rosenkål og sky
Antal: 6
Ingredienser
Kød
- 180 g oksemørbrad pr person
- 1 skive bacon pr person
- olie-salt og peber
Selleri
- 1 stk selleri
- smør, salt og peber
- 2 dl øl
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
- revet muskatnød
Rosenkål
- 15 stk rosenkål
- vand og salt
Beder
- 700 g beder
- olie-salt og peber
- 3 håndfulde hø
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 3 kviste timian
- 1/2 dl mørk balsamico
- 3 dl rødvin
- 4 dl mørk fond
- 50 g smør
- salt og peber
Sådan gør du
Kød
- Rens kødet for sener skæres ud i potionstykker og formes til en beuf, vikel et stykke bacon omkring bind kødsnor omkring. Brun bøfferne af på en meget varm pande også siderne, stilles på køl indtil brug. Ved servering krydder kødet med salt og peber, sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i 8-10 min hviler i 5 min.
Selleri
- Skræl sellerien skær en pæn firkant pr person, steges næsten møre i smør på en pande.
- Ved servering lunes sammen med kødet.
- Resten af sellerien skæres i grove stykker, koges møre i øl og fløde, hæld væden fra op i en skål blendes med lidt af væden, pureen må ikke være for tynd, smages til med salt, peber og revet musketnød.
Beder
- Vask bederne skær enderne af, skæres i grove både og vendes i olivenolie, salt og peber, lav en pakke af staniol med hø i bunden læg bederne heri, læg mere hø ovenpå og luk pakken. Bages i ovnen ved 180 g i ca 30-35 min til de er møre, kom dem op i et ildfast fad. Ved servering lunes i ovnen i 6-8 min ved 200g.
Rosenkål
- Skær bunden af rosenkålen pil bladene af og læg dem i koldt vand.
- Ved servering blanceres i vand og salt i et 1/2 min.
Sauce
- Pil løg og hvidløg sauteresafi olie med timian kom mørk balsamico på koges næsten væk, tilsæt rødvin koges ned til ca halvdelen, kom fond på lad det simre i ca 10 min sigtes.
- Ved servering koges ned til det har en sauce konsistens og smag til med salt og peber og piskes med koldt smør.
No Comments