
Pannacotta med lakrids-rosmarin og pærer med chokolade-lakrids
Antal: 6
Ingredienser
pana cotta
- 1/2 l piskefløde
- 75 g sukker
- 5 bl husblads
- 1 stk vanillestang
- 2 spsk lakridspulver
- 1 spsk rosmarinblade
Pærer
- 6 stk pærer
- 200 g sukker
- 1 l vand
- 1 stk citron
- 1 stk vanillestang – flækket
Chokolade
- 1 spsk lakridspulver
- 150 g hvid chokolade
- 2 stk æggeblommer
- 1/2 dl flormelis
- 2 dl creme fraiche
Sådan gør du
Pærer
- Skræl pærerne, kog sukker vand citron i skiver og flækket vaniliestang sammen, kog pærerne
- møre i lagen, tages op og afkøles. Skær toppen af pærerne, gem toppen, stik kernehuset ud.
- Lagen koges ned til det er sirup, afkøles og pyntes med citronmelisse.
Mousse
- Smelt chokoladen over vandbad, afkøl chokoladen lidt, pisk æg flormelis og lakrids i,
- vend creme fraiche i. Sprøjt moussen i de afkølede pærer og sæt dem på køl.
Panna cotta
- Varm fløden op med med sukker, korn fra vanillestang, lakrids og rosmarin.
- Lad det trække i 1 time, sigt fløden, lunes igen. Blød husblassen op i koldt vand, vendes
- i fløden, fordeles i portionsforme og sættes på køl
No Comments