Pannacotta med lakrids-rosmarin og pærer med chokolade-lakrids

Pannacotta med lakrids-rosmarin og pærer med chokolade-lakrids

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

pana cotta

  • 1/2 l piskefløde
  • 75 g sukker
  • 5 bl husblads
  • 1 stk vanillestang
  • 2 spsk lakridspulver
  • 1 spsk rosmarinblade

Pærer

  • 6 stk pærer
  • 200 g sukker
  • 1 l vand
  • 1 stk citron
  • 1 stk vanillestang – flækket

Chokolade

  • 1 spsk lakridspulver
  • 150 g hvid chokolade
  • 2 stk æggeblommer
  • 1/2 dl flormelis
  • 2 dl creme fraiche

Sådan gør du

Pærer

  • Skræl pærerne, kog sukker vand citron i skiver og flækket vaniliestang sammen, kog pærerne
  • møre i lagen, tages op og afkøles. Skær toppen af pærerne, gem toppen, stik kernehuset ud.
  • Lagen koges ned til det er sirup, afkøles og pyntes med citronmelisse.

Mousse

  • Smelt chokoladen over vandbad, afkøl chokoladen lidt, pisk æg flormelis og lakrids i,
  • vend creme fraiche i. Sprøjt moussen i de afkølede pærer og sæt dem på køl.

Panna cotta

  • Varm fløden op med med sukker, korn fra vanillestang, lakrids og rosmarin.
  • Lad det trække i 1 time, sigt fløden, lunes igen. Blød husblassen op i koldt vand, vendes
  • i fløden, fordeles i portionsforme og sættes på køl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering