Chokoladekage med vaniliecreme og bær

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chokoladekage med vaniliecreme og bær

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Kager

  • 180 g smør
  • 165 g chokolade
  • 190 g sukker
  • 6 stk pasteuriserede æg
  • 90 g mel

Creme

  • 2 stk æggeblommer
  • 75 g flormelis
  • 1 stk vanilie – marven
  • 3 dl piskefløde
  • likør, evt Grand Marnier

B‘r

  • 1 l appelsinjuice
  • 50 g sukker
  • 50 stk kaffebønner
  • vaniliestang – stangen
  • 1 pose bær

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade. Bland sukker, æg og mel i dejen efter rækkefølge.
  • Smør formene rigtig godt med smør.
  • Dejen hældes i – bages ved 225 grader i 6-8 minutter.

Creme

  • Pisk æggeblommer med flormelis og marven fra vaniliestangen.
  • Pisk fløden og vend det sammen.
  • Kan smages til med likør.

Bær

  • Kog juice, sukker, kaffebønner og vaniliestang ned til halvdelen.
  • Lad det trække i 1/2 time.
  • Sigt lagen og hæld den over bærene.

Noter

November 2005
 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering