
Chokoladekage med vaniliecreme og bær
Antal: 6
Ingredienser
Kager
- 180 g smør
- 165 g chokolade
- 190 g sukker
- 6 stk pasteuriserede æg
- 90 g mel
Creme
- 2 stk æggeblommer
- 75 g flormelis
- 1 stk vanilie – marven
- 3 dl piskefløde
- likør, evt Grand Marnier
B‘r
- 1 l appelsinjuice
- 50 g sukker
- 50 stk kaffebønner
- vaniliestang – stangen
- 1 pose bær
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade. Bland sukker, æg og mel i dejen efter rækkefølge.
- Smør formene rigtig godt med smør.
- Dejen hældes i – bages ved 225 grader i 6-8 minutter.
Creme
- Pisk æggeblommer med flormelis og marven fra vaniliestangen.
- Pisk fløden og vend det sammen.
- Kan smages til med likør.
Bær
- Kog juice, sukker, kaffebønner og vaniliestang ned til halvdelen.
- Lad det trække i 1/2 time.
- Sigt lagen og hæld den over bærene.
Noter
November 2005
No Comments