Pocheret pære med nødder

Pocheret pære med nødder

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 1 pk Mørdej
  • 6 stk pærer
  • 1 stk vanille – skallen
  • 400 g sukker
  • 1 l pærecider
  • 1/2 l vand
  • 2 stk stk. hel kanel
  • 4 stk stjerneanis
  • 4 stk kardemomme

Nødder

  • 1,5 dl blandede nødder ( mandler, hasselnødder )
  • 1,5 dl sukker
  • 1 dl pæresaft
  • 1/2 dl Grand Marnier

Vaniliecreme

  • 5 stk æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. mel
  • 2 spsk. maizena
  • 4 dl. mælk
  • vanillekorn

Sådan gør du

  • Rul dejen ud og kom den i smurte portionsforme.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 180 til de er sprøde.
  • Pærerne skrælles og kernehuset tages ud.
  • Kog pærerne i alle ingredienserne – tages af varmen og afkøles i væsken.

Creme:

  • Pisk æggeblommerne med sukker
  • Vend mel og maizena i.
  • Koges op med mælk og vaniliekorn under omrøring til det har en tyk konsistens.
  • Sigt cremen og kom den i tærteformene – gem lidt af cremen.

Nødder:

  • Smelt sukkeret på en pande.
  • Vend nødderne heri
  • Kom grand marnier og pæresaft ved.
  • Koges ind til det er glaseret.

Anretning:

  • Sæt pærer i midten af tærten.
  • Kom nødder på og lav striber af cremen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering