
Pocheret pære med nødder
Antal: 6
Ingredienser
- 1 pk Mørdej
- 6 stk pærer
- 1 stk vanille – skallen
- 400 g sukker
- 1 l pærecider
- 1/2 l vand
- 2 stk stk. hel kanel
- 4 stk stjerneanis
- 4 stk kardemomme
Nødder
- 1,5 dl blandede nødder ( mandler, hasselnødder )
- 1,5 dl sukker
- 1 dl pæresaft
- 1/2 dl Grand Marnier
Vaniliecreme
- 5 stk æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 spsk. mel
- 2 spsk. maizena
- 4 dl. mælk
- vanillekorn
Sådan gør du
- Rul dejen ud og kom den i smurte portionsforme.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 180 til de er sprøde.
- Pærerne skrælles og kernehuset tages ud.
- Kog pærerne i alle ingredienserne – tages af varmen og afkøles i væsken.
Creme:
- Pisk æggeblommerne med sukker
- Vend mel og maizena i.
- Koges op med mælk og vaniliekorn under omrøring til det har en tyk konsistens.
- Sigt cremen og kom den i tærteformene – gem lidt af cremen.
Nødder:
- Smelt sukkeret på en pande.
- Vend nødderne heri
- Kom grand marnier og pæresaft ved.
- Koges ind til det er glaseret.
Anretning:
- Sæt pærer i midten af tærten.
- Kom nødder på og lav striber af cremen
No Comments