Hvid chokoladebrownie med blåbær og frossen hindbærskum

Hvid chokoladebrownie med blåbær og frossen hindbærskum

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Kage

  • 200 g hvid chokolade
  • 100 g smør
  • 3 stk æg
  • 150 g sukker
  • 1 stk citron – skallen
  • 150 g Hvedemel
  • 125 g blåbær
  • 75 g valnødder
  • 100 g flødeost
  • 1/2 tsk vaniliepulver
  • 100 g hindbær

Hindbærskum

  • 150 g frosne hindbær
  • 100 g sukker
  • 3 stk past. æggeblommer
  • 3 dl æggeblommer
  • 3 dl piskefløde
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 stk citron – saft
  • 100 g frosne hindbær
  • 75 g sukker

Sådan gør du

Kage

  • Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, sættes til side og afkøles. Pisk æggene med sukker og revet citronskal til blandingen er tyk og skummende, vend den afkølede chokolade i æggemassen, si melet i og vendes, til sidst vendes de hakkede nødder og blåbær i. Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Blend flødeost med hindbær og vaniliepulver, fordel skefulde over kagen, brug en gaffel til at trække streger så kagen marmorerer. Bag kagen ved 175 grader i 40-45 minutter , den må ikke blive helt gennembagt. Lad kagen køle ned i formen.

Hindbærskum

  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniliepulver til det er skummende. Pisk fløden og vendes med æggemassen. Mos de optøede hindbær med en gaffel og vendes med massen. Kom det op i en form og sættes på frost. Kog citronsaft og hindbær sammen, pisk i den til det bliver pure.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering