Hvid chokoladebrownie med blåbær og frossen hindbærskum
Antal: 6
Ingredienser
Kage
- 200 g hvid chokolade
- 100 g smør
- 3 stk æg
- 150 g sukker
- 1 stk citron – skallen
- 150 g Hvedemel
- 125 g blåbær
- 75 g valnødder
- 100 g flødeost
- 1/2 tsk vaniliepulver
- 100 g hindbær
Hindbærskum
- 150 g frosne hindbær
- 100 g sukker
- 3 stk past. æggeblommer
- 3 dl æggeblommer
- 3 dl piskefløde
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1 stk citron – saft
- 100 g frosne hindbær
- 75 g sukker
Sådan gør du
Kage
- Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, sættes til side og afkøles. Pisk æggene med sukker og revet citronskal til blandingen er tyk og skummende, vend den afkølede chokolade i æggemassen, si melet i og vendes, til sidst vendes de hakkede nødder og blåbær i. Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Blend flødeost med hindbær og vaniliepulver, fordel skefulde over kagen, brug en gaffel til at trække streger så kagen marmorerer. Bag kagen ved 175 grader i 40-45 minutter , den må ikke blive helt gennembagt. Lad kagen køle ned i formen.
Hindbærskum
- Pisk æggeblommer, sukker og vaniliepulver til det er skummende. Pisk fløden og vendes med æggemassen. Mos de optøede hindbær med en gaffel og vendes med massen. Kom det op i en form og sættes på frost. Kog citronsaft og hindbær sammen, pisk i den til det bliver pure.
No Comments