
Chokolademousse med bailey, hindbær og chokoladegitter med hindbær
Antal: 6
Ingredienser
Mousse
- 150 g mørk chokolade
- 2 dl piskefløde
- 1 dl æggeblommer
- 75 g flormelis
- 3/4 dl Bailey
- 1 spsk tørret hindbær
- 3 stk husblas
Chokoladegitter
- 125 g hvid chokolade
- tørret hindbær
Hindbær sauce
- 225 g frossen hindbær
- 1 dl vand
- 1 dl hyldeblomst saft
- 50 g sukker
- 1/4 bdt citronmelisse
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand, smelt chokoladen over vandbad, pisk æggeblommer med flormelis til det bliver til æggesnaps. Pisk fløden let vend fløden i æggesnapsen, tryk vandet fra husplas og smelt det i bailley, vend forsigtigt den smeltet chokolade, hindbær og husblas i.
- Kom moussen i portionsforme og sættes på køl.
Hindbær
- Kog hindbær, vand, hyldeblomst og sukker lidt ned og blendes, koges ned så det bliver en lind sauce afkøles, snit citronmelisse og vendes i.
Chokoladegitter.
- Smelt chokoladen over vandbad, kommes op i en sprøjtepose og køles af, klip et lille hul, lav gitter på bagepapir og drys med tørret hindbær og kom derefter på frost indtil brug.
Noter
Marts 2019
No Comments