Chokolademousse med Bailey, hindbær og chokoladegitter med hindbær

Chokolademousse med bailey, hindbær og chokoladegitter med hindbær

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Mousse

  • 150 g mørk chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl æggeblommer
  • 75 g flormelis
  • 3/4 dl Bailey
  • 1 spsk tørret hindbær
  • 3 stk husblas

Chokoladegitter

  • 125 g hvid chokolade
  • tørret hindbær

Hindbær sauce

  • 225 g frossen hindbær
  • 1 dl vand
  • 1 dl hyldeblomst saft
  • 50 g sukker
  • 1/4 bdt citronmelisse

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand, smelt chokoladen over vandbad, pisk æggeblommer med flormelis til det bliver til æggesnaps. Pisk fløden let vend fløden i æggesnapsen, tryk vandet fra husplas og smelt det i bailley, vend forsigtigt den smeltet chokolade, hindbær og husblas i.
  • Kom moussen i portionsforme og sættes på køl.

Hindbær

  • Kog hindbær, vand, hyldeblomst og sukker lidt ned og blendes, koges ned så det bliver en lind sauce afkøles, snit citronmelisse og vendes i.

Chokoladegitter.

  • Smelt chokoladen over vandbad, kommes op i en sprøjtepose og køles af, klip et lille hul, lav gitter på bagepapir og drys med tørret hindbær og kom derefter på frost indtil brug.

Noter

Marts 2019

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering