
Pandekager med valnøddecreme, mangopuré og glaskaramel
Antal: 6
Ingredienser
- 100 g mel
- 2 spsk sukker
- 2 stk æg
- 2 1/2 dl mælk
- 2 tsk fint revet ingefær
- 75 g smeltet smør
Glaskaramel
- 150 g flormelis
Valnødde creme
- 75 g valnødder
- 75 g sukker
- 25 g smør
- 1 dl æggeblomme
- 50 g sukker
- 3 dl piskefløde
- 3 bl husblas
- 1/2 dl portvin
Mango
- 1 stk mango
- 2 stk revet ingefær
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 2 stk citron – saften
- 1 dl vand
- 2 spsk sukker
- 1 dl hyldeblomstsaft
Sådan gør du
Pandekager
- Pisk mel, sukker og æg sammen, pisk mælki, smelt smørret, piskes i med revet ingefær, lad dejen hvile i en halv time. Bag pandekagerne. Der skal evt bruges lidt smør til bagning.
Valnøddecreme.
- Smelt sukker på en pande tilsæt smørret lad det blive til karamel, vend
- valnødderne i når karamellen er på valnødderne kom dem op på bagepapir og afkøles,
- knuses meget fint.
- Æggeblomme piskes med sukker til det er hvidt, fløden piskes så den er let pisket, vend
- æggemasse og fløde sammen vend valnødderne i. Husblas udblødes i koldt vand, pres
- vandet fra og smelt husblassen i portvinen og vendes i cremen, sættes på køl
- Læg pandekagerne op smør cremen på og rul dem lægges på et fad med film over og sættes
- på frost.
Mango
- Skral mango skær kødet fra kom det op i en gryde kom citron saft, vand, sukker,
- ingefær, hyldeblomst og vaniljepulver i og kog det i 4-5 min. Blendes og afkøles.
Glaskaramel
- Smelt flormelis i en gryde under svag varme til det er lyst. Læg karamellen
- i skefulde på bagepapir og stryg massen ud med en paletkniv.
- Når karamellen skal bruges vendes bagepapiret nedad mod et stykke bagepapir og massen
- frigøres forsigtig.
Noter
Marts 2017
No Comments