
Citronmazarin med salat og sabayonne
Antal: 6
Ingredienser
Kage:
- 100 g marcipan
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1 dl Æg
- 25 g mel
- 50 g mandler uden skal
- 2 stk citroner
Salat:
- 3 stk appelsiner
- 2 stk røde grape
- 1/4 stk ananas
- sukker- mynte
Sabayonne:
- 2 dl Appelsinjuice
- 1 dl lys Portvin
- 2 tsk Vanilliesukker
- 6 stk æggeblommer
- 75 g sukker
Sådan gør du
Kage
- Rør marzipan med sukker og saften fra 2 citroner og skallen fra 1 citron. Tilsæt smør lidt af gangen.
- Rør dejen glat og tilsæt æg, mel og hakkede mandler. Bager i høje portions forme som er smurt og drysset med sukker i ca. 20-25 min ved 180 grader.
Salat.
- Skær skrællen af appelsiner og grape og skær dem i lameller. Skræl ananas og skær den i tern. Alt blandes med mynte.
Sauce:
- Æggeblommer, vanillie, sukker og portvin blandes i en gryde. Kom gryden over svag varme til cremen begynder at skumme. Skru op for varmen og pisk til saucen er let og luftig.
No Comments