Citronmazarin med salat og sabayonne

SONY DSC

Citronmazarin med salat og sabayonne

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Kage:

  • 100 g marcipan
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 dl Æg
  • 25 g mel
  • 50 g mandler uden skal
  • 2 stk citroner

Salat:

  • 3 stk appelsiner
  • 2 stk røde grape
  • 1/4 stk ananas
  • sukker- mynte

Sabayonne:

  • 2 dl Appelsinjuice
  • 1 dl lys Portvin
  • 2 tsk Vanilliesukker
  • 6 stk æggeblommer
  • 75 g sukker

Sådan gør du

Kage

  • Rør marzipan med sukker og saften fra 2 citroner og skallen fra 1 citron. Tilsæt smør lidt af gangen.
  • Rør dejen glat og tilsæt æg, mel og hakkede mandler. Bager i høje portions forme som er smurt og drysset med sukker i ca. 20-25 min ved 180 grader.

Salat.

  • Skær skrællen af appelsiner og grape og skær dem i lameller. Skræl ananas og skær den i tern. Alt blandes med mynte.

Sauce:

  • Æggeblommer, vanillie, sukker og portvin blandes i en gryde. Kom gryden over svag varme til cremen begynder at skumme. Skru op for varmen og pisk til saucen er let og luftig.

Noter

Januar 2009

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering