Citronmazarin med salat og sabayonne

SONY DSC

Citronmazarin med salat og sabayonne

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Kage:

  • 100 g marcipan
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 dl Æg
  • 25 g mel
  • 50 g mandler uden skal
  • 2 stk citroner

Salat:

  • 3 stk appelsiner
  • 2 stk røde grape
  • 1/4 stk ananas
  • sukker- mynte

Sabayonne:

  • 2 dl Appelsinjuice
  • 1 dl lys Portvin
  • 2 tsk Vanilliesukker
  • 6 stk æggeblommer
  • 75 g sukker

Sådan gør du

Kage

  • Rør marzipan med sukker og saften fra 2 citroner og skallen fra 1 citron. Tilsæt smør lidt af gangen.
  • Rør dejen glat og tilsæt æg, mel og hakkede mandler. Bager i høje portions forme som er smurt og drysset med sukker i ca. 20-25 min ved 180 grader.

Salat.

  • Skær skrællen af appelsiner og grape og skær dem i lameller. Skræl ananas og skær den i tern. Alt blandes med mynte.

Sauce:

  • Æggeblommer, vanillie, sukker og portvin blandes i en gryde. Kom gryden over svag varme til cremen begynder at skumme. Skru op for varmen og pisk til saucen er let og luftig.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering