
Appelsintærte med chokoladesauce og flødeskum
Antal: 6
Ingredienser
Tærte
- 70 g smør
- 80 g rørsukker
- 2 stk appelsiner
- 2 pl butterdej
Chokoladesauce
- 1 dl lys sirup
- 2 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
Pynt
- 2,5 dl piskefløde pisket til flødeskum
- sigtet kakao
Sådan gør du
Tærte
- Rør smør og sukker sammen. Smør det ud over tærteformens bund, der er beklædt med fugtet sliplet bagepapir. Sæt fadet i køleskabet. Når smørret er afkølet, skæres appelsiner i meget tynde skiver, der lægges lagdelt på smørret. Dækkes med tyndt udrullet butterdej. Butterdejen prikkes med en gaffel og bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min. Når tærten er bagt, vendes den ud på et fad, bagepapiret fjernes forsigtigt og kagen serveres. Hvis overfladen ikke er rigtig karamelliseret, stilles tærten et par minutter under grillen.
Sauce
- Varm sirup og piskefløde op til kogepunktet under omrøring. Kom chokoladen i og lad det smelte under stadig omrøring.
Pynt
- pisket til flødeskum — lidt kakao i en sigte
No Comments