Appelsintærte med chokoladesauce og flødeskum

SONY DSC

Appelsintærte med chokoladesauce og flødeskum

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Tærte

  • 70 g smør
  • 80 g rørsukker
  • 2 stk appelsiner
  • 2 pl butterdej

Chokoladesauce

  • 1 dl lys sirup
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade

Pynt

  • 2,5 dl piskefløde pisket til flødeskum
  • sigtet kakao

Sådan gør du

Tærte

  • Rør smør og sukker sammen. Smør det ud over tærteformens bund, der er beklædt med fugtet sliplet bagepapir. Sæt fadet i køleskabet. Når smørret er afkølet, skæres appelsiner i meget tynde skiver, der lægges lagdelt på smørret. Dækkes med tyndt udrullet butterdej. Butterdejen prikkes med en gaffel og bages i forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min. Når tærten er bagt, vendes den ud på et fad, bagepapiret fjernes forsigtigt og kagen serveres. Hvis overfladen ikke er rigtig karamelliseret, stilles tærten et par minutter under grillen.

Sauce

  • Varm sirup og piskefløde op til kogepunktet under omrøring. Kom chokoladen i og lad det smelte under stadig omrøring.

Pynt

  • pisket til flødeskum — lidt kakao i en sigte

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering