Pandekager med jordbærfromage og marinerede jordbær
Antal: 6
Ingredienser
Pandekager
- 3 stk æg
- 70 g mel
- 25 g sukker
- 1/2 stk appelsin – skallen
- 1/2 stk citron – skallen
- 1 stk vanillestang – kornene
- 50 g smør
- 1 dl sødmælk
- 1 dl piskefløde
Jordbærfromage
- 3 bl husblas
- 200 g jordbær
- 100 g sukker
- 1 stk vanillestang – kornene
- 3 spsk vand
- 4 dl piskefløde
Marineret jordbær
- 6 stk jordbær i skiver
- citron – saften
- appelsin – saften
- 50 g sukker
- 150 g jordbær
- 4 spsk vand
Sådan gør du
Pandekager
- Pisk æggene med hvedemel og sukker, skær strimler af appelsin og citron og hak det fint
- og piskes i med vanillekorn. Smelt smørret og piskes i dejen tilsæt mælk og fløde lidt af gangen,
- stilles på køl i en 1/2 time. Bag store pandekager med lidt smør på panden.
Jordbærfromage
- Kom husblas i koldt vand, rens jordbær kom dem op i en gryde sammen med sukker og vanille
- og lad det kage op og simre til vandet er fordampet, mos jordbær massen, husblassen vrides
- for vand og vendes i jordbær massen, røres til husblassen er opløst.
- Pisk fløden let vendes i jordbær massen, fordel massen i pandekagerne, lukkes som en pose.
- Skær vanille stængerne i lange strimler, bruges til at lukke poserne med.
Marineret jordbær
- Rens de 6 jordbær og skær dem i skiver.
Kog saft af appelsin, citron, sukker og vand.
Rens jordbærene og kog dem til de er møre, blendes til pure og afkøles.
Ved servering kommes over jordbær skiverne.
1 Comment
Pandekager - min bedste opskrift på klassiske pandekager - Stinna
april 7, 2020 at 6:00 am[…] Hvis du er til pandekage-dessert, så har min far en opskrift lige her på pandekager fyldt med jordbærfromage og marinerede jordbær. […]