
Nøddebund med syltet frugt og sabayonnesauce
Antal: 6
Ingredienser
Bund
- 125 g flormelis
- 175 g hasselnøddeflager
- 1,25 dl æggehvider
- 125 g smør
Sauce
- 2 dl vand
- 150 g sukker
- 1/2 dl rom
- 5 stk æggeblommer
Frugt
- 3 stk pærer
- 3 spsk honning
- 125 g svesker
- 1 ps tranebær
- 125 g abrikoser
Lage
- 3 dl appelsinsaft
- 100 g sukker
- 1 stk vaniliestang
- 1 stk citron
Sådan gør du
Bund
- Rør sukker, nødder og æggehvider sammen.
Smelt smørret og vend det i massen.
Smør dejen ud i runde forme. Bages ved 180 grader i 10-15 min. til de er lysebrune og sprøde.
Frugt
- Skræl pærer, der skæres i tern – steges af i honning på en pande.
Skær svesker og abrikoser i tern.
Vendes med tranebær og pærer i en skål.
Lage
- Flæk vaniliestang.
Kog lagen op – jævnes med lidt Maizena.
Hæld lagen over frugterne og lad det trække.
Sauce
- Kog en sukkerlage af vand og sukker – afkøles.
Hæld sukkerlage, rom og æggeblommer i en gryde.
Pisk til saucen er luftig.
Tages af varmen og pisk videre til den køler af.
Lad den stå et lunt sted til den skal bruges.
No Comments