
Bagte blommer med hvid chokolademousse
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk blomme pr. person
Lage:
- 3 dl. Vand
- 2 dl. Hyldeblomst
- 150 g sukker
- 1 stk vanillestang kornene
- Butterdej — æggeblomme
- rørsukker
Chokolademousse
- 3 dl. Piskefløde
- 1 dl. Mælk
- 2 stk æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vanillekorn
- 200 g hvid chokolade
- 4 bl husblads
Sådan gør du
Blommer:
- Del blommerne — lægges i et ildfast fad med kødsiden op.
- Lage:
- Kog lagen op — kommes på blommerne.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader til de er møre.
- Hæld lagen fra — koges til det er sirup.
Chokolademousse:
- Pisk fløden let.
- Kom halvdelen i en gryde med mælk, sukker, æggeblomme og vanillekorn.
- Varmes op under konstant piskning.
- Tages af varmen — køles ned
- Pisk chokoladen – i små stykker — og udblødt husblads i.
- Køles helt ned
- Vendes med resten af den piskede fløde.
- Sættes på køl.
- Kugles op serveringen.
- Butterdejen skæres ud i trekanter.
- Pensles med æggeblommer.
- Drysses med sukker.
- Bages i ovnen ved 200 grader til de er sorøde
No Comments