Bagte blommer med hvid chokolademousse

SONY DSC

Bagte blommer med hvid chokolademousse

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk blomme pr. person

Lage:

  • 3 dl. Vand
  • 2 dl. Hyldeblomst
  • 150 g sukker
  • 1 stk vanillestang kornene
  • Butterdej — æggeblomme
  • rørsukker

Chokolademousse

  • 3 dl. Piskefløde
  • 1 dl. Mælk
  • 2 stk æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vanillekorn
  • 200 g hvid chokolade
  • 4 bl husblads

Sådan gør du

Blommer:

  • Del blommerne — lægges i et ildfast fad med kødsiden op.
  • Lage:
  • Kog lagen op — kommes på blommerne.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader til de er møre.
  • Hæld lagen fra — koges til det er sirup.

Chokolademousse:

  • Pisk fløden let.
  • Kom halvdelen i en gryde med mælk, sukker, æggeblomme og vanillekorn.
  • Varmes op under konstant piskning.
  • Tages af varmen — køles ned
  • Pisk chokoladen – i små stykker — og udblødt husblads i.
  • Køles helt ned
  • Vendes med resten af den piskede fløde.
  • Sættes på køl.
  • Kugles op serveringen.
  • Butterdejen skæres ud i trekanter.
  • Pensles med æggeblommer.
  • Drysses med sukker.
  • Bages i ovnen ved 200 grader til de er sorøde

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering