Chokolademousse med lakrids og marineret jordbær
Antal: 6
Ingredienser
- 150 g mørk chokolade
- 150 g hvid chokolade
- 1 dl æggeblommer
- 100 g flormelis
- 3 spsk lakridspulver
Mousse
- 3 dl piskefløde
- 500 g jordbær
Lagen
- 2 stk lime – saften
- 2 stk appelsiner – saften
- 1/2 spsk vaniljesukker
- 3 spsk honning
Sådan gør du
- Hak chokoladen fint, smeltes over vandbad.
- Pisk æggeblommer, flormelis og lakrids til en tyk æggesnaps, korn den lune chokolade op i æggemassen og rør godt
Mousse
- Pisk fløden, kom halvdelen af den piskede fløde i chokolademassen og vendes, vend resten af fløden forsigtigt i så moussen bliver ensartet, kom moussen i en flad beholder og sættes på køl/ frost. Ved servering kugles op med en varm ske.
Lagen.
- Appelsiner og lime koges sammen med vaniljesukker og honning. Lagen afkøles.
- Rens jordbærerne og skær dem i skiver, hæld lagen over jordbærerne og lad det trække 1 time. Pyntes med mynte.
No Comments