Bagte blommer med havtorn, kørvel og maskarpone-is

Bagte blommer med havtorn, kørvel og maskarpone-is

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Bagte blommer

  • 1 stk blomme pr person
  • 100 g rørsukker
  • 1 stk citron, saften

Havtornsirup

  • 250 g havtorn
  • 150 g sukker
  • 3 dl appelsinjuice
  • 1 tsk vaniljepulver

Is

  • 100 g rørsukker
  • 5 stk æggeblommer
  • 4 dl kaffefløde
  • 250 g maskarpone
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1/2 bdt kørvel
  • 3 blade husblas

Sådan gør du

Blommer

  • Smelt rørsukker i en gryde og rør i den til det er lysebrun, tilsæt fløden og varm det op
  • Tag gryden af varmen og pisk til al karamellen er opløst.
  • Varm fløden op til kogepunket hæld den direkte under piskning af æggeblommer og vaniljepulver, afkøl massen.
  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Pisk maskarpone i massen, vend hakket kørvel og smeltet husblas i. Frys isen i portionsforme

Bagte blommer.

  • Del blommerne og tag stenene ud læg dem i et ildfast fad med en åbne side op.
  • Drys med sukker og citronsaft, bages i en forvarmet ovn ved 170 grader i 8-10 minutter til de er bløde. Tages ud og afkøles.
  • Havtornsirup.
  • Kog havtorn sukker, vaniljepulver og appelsinjuice sammen til det blver let sirupsagtigt.
  • Blendes og sigt det over blommerne. Lad det trække på køl til servering

Noter

September 2017

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering