Bagte blommer med havtorn, kørvel og maskarpone-is
Antal: 6
Ingredienser
Bagte blommer
- 1 stk blomme pr person
- 100 g rørsukker
- 1 stk citron, saften
Havtornsirup
- 250 g havtorn
- 150 g sukker
- 3 dl appelsinjuice
- 1 tsk vaniljepulver
Is
- 100 g rørsukker
- 5 stk æggeblommer
- 4 dl kaffefløde
- 250 g maskarpone
- 1 tsk vaniljepulver
- 1/2 bdt kørvel
- 3 blade husblas
Sådan gør du
Blommer
- Smelt rørsukker i en gryde og rør i den til det er lysebrun, tilsæt fløden og varm det op
- Tag gryden af varmen og pisk til al karamellen er opløst.
- Varm fløden op til kogepunket hæld den direkte under piskning af æggeblommer og vaniljepulver, afkøl massen.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Pisk maskarpone i massen, vend hakket kørvel og smeltet husblas i. Frys isen i portionsforme
Bagte blommer.
- Del blommerne og tag stenene ud læg dem i et ildfast fad med en åbne side op.
- Drys med sukker og citronsaft, bages i en forvarmet ovn ved 170 grader i 8-10 minutter til de er bløde. Tages ud og afkøles.
- Havtornsirup.
- Kog havtorn sukker, vaniljepulver og appelsinjuice sammen til det blver let sirupsagtigt.
- Blendes og sigt det over blommerne. Lad det trække på køl til servering
Noter
September 2017
No Comments