Chokolade ricottakage med blåbær og havtorn
Antal: 6
Ingredienser
Kage
- 175 g hasselnødder
- 150 g mørk chokolade
- 200 g ricotta
- 75 g sukker
- 3 stk æg – små
- smør til forme
- mynte til pynt
- 150 g Blåbær
- sukker
- 200 g havtorn
- 150 g sukker
- 1 1/2 dl vand
- 2,5 g agar-agar
Sådan gør du
- Rist hasselnødder af på en tør pande, fjern de løse skaller. Blend kernerne til en groft nøddemel, tag 2 spk fra til at drysse formen med, tilsæt chokoladen og blend indtil den er i grove stykker.
- Kom ricotta i og til sidst æggene et af gangen..
- Smør portionsforme med smør drysses med nøddemel, fordel massen i formene og bages ved 180 grader ca 25-30 min.
- Skær blåbær igennem drysses med sukker.
- Tag lidt havtorn fra og drys med sukker til pynt.
- Kog resten op med vand og sukker blendes og sigtes. Koges op igen med agar-agar, sættes på køl, når det har sat sig til gele, blendes det glat.
No Comments