Flamberet ananas med sprød ananas og let frossen brændt hvid chokolade/maskarpone creme
Antal: 6
Ingredienser
Marcepone creme
- 150 g hvid chokolade
- 225 g mascarpone
- 2 dl piskefløde
- 75 g flormelis
- 1 1/2 dl appelsinsaft
Ananas
- 1 stk sød ananas
- 25 g smør
- 125 g rørsukker
- 1 dl appelsinsaft
- 1/2 dl pernod
Lage
- 2 dl vand
- 150 g sukker
- 1 dl glykosesirup
- 1 stk ananas skive pr person
Sådan gør du
Maskarponecreme
- Hak chokoladen fint kommes på bagepapir i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 10 min til det er lysebrunt, tages ud og afkøles hakkes fint.
- Kog appelsinsaft og flormelis ned til det bliver sirup ca 3/4 dl og afkøles.
- Rør marcepone glat med 1/2 dl piskefløde, pisk resten af fløden næsten stiv.
- Pisk marcepone creme i appelsinsirup lidt ad gangen til den får en cremet konsistent, vend cremen med den pisket fløde og halvdelen af chokoladen, resten gemmes til pynt.
- Kom cremen op i portionsforme og sættes på frys
Ananas
- Kog lagen sammen og afkøles.
- Skær bund og top af ananas og skær skallen af, skær en meget tynd skive pr person lægges i et fad, hæld sukkerlagen over og lad det trække i ca 10 min.
- Skiverne lægges på smurt bagepapir og sættes i ovnen ved 150 g i 30-40 min.
- Skær resten af ananas ud i både.
- Smelt smør og sukker på en pande til det bliver gylden kom ananasstykker på lad dem brune og vendes forsigtigt, kom appelsinsaft på og lad det koge ind.
- Ved servering lunes det op kom pernod på og lad det flambere.
Noter
Februar 2016
No Comments