Flamberet ananas med sprød ananas og let frossen brændt hvid chokolade/maskarpone creme

Flamberet ananas med sprød ananas og let frossen brændt hvid chokolade/maskarpone creme

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Marcepone creme

  • 150 g hvid chokolade
  • 225 g mascarpone
  • 2 dl piskefløde
  • 75 g flormelis
  • 1 1/2 dl appelsinsaft

Ananas

  • 1 stk sød ananas
  • 25 g smør
  • 125 g rørsukker
  • 1 dl appelsinsaft
  • 1/2 dl pernod

Lage

  • 2 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1 dl glykosesirup
  • 1 stk ananas skive pr person

Sådan gør du

Maskarponecreme

  • Hak chokoladen fint kommes på bagepapir i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 10 min til det er lysebrunt, tages ud og afkøles hakkes fint.
  • Kog appelsinsaft og flormelis ned til det bliver sirup ca 3/4 dl og afkøles.
  • Rør marcepone glat med 1/2 dl piskefløde, pisk resten af fløden næsten stiv.
  • Pisk marcepone creme i appelsinsirup lidt ad gangen til den får en cremet konsistent, vend cremen med den pisket fløde og halvdelen af chokoladen, resten gemmes til pynt.
  • Kom cremen op i portionsforme og sættes på frys

Ananas

  • Kog lagen sammen og afkøles.
  • Skær bund og top af ananas og skær skallen af, skær en meget tynd skive pr person lægges i et fad, hæld sukkerlagen over og lad det trække i ca 10 min.
  • Skiverne lægges på smurt bagepapir og sættes i ovnen ved 150 g i 30-40 min.
  • Skær resten af ananas ud i både.
  • Smelt smør og sukker på en pande til det bliver gylden kom ananasstykker på lad dem brune og vendes forsigtigt, kom appelsinsaft på og lad det koge ind.
  • Ved servering lunes det op kom pernod på og lad det flambere.

Noter

Februar 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering