Asparges med jomfruhummerhaler og kørvelcreme
Antal: 6
Ingredienser
- 3 stk hvide asparges pr person
- vand og salt
- 6 stk grønne asparges
- 1/2 dl oliven olie
- 1 stk lime saften
- 1/2 spsk sød sennep
- salt, peber og sukker
Jomfruhummer
- 3 stk jomfruhummerhaler pr person
- 3/4 dl oliven olie
- 1/2 spsk røget paprika
- salt og peber
Creme
- 1 stk æble
- 2 stk skalotteløg
- 1/4 dl æbleeddike
- 2 dl hvidvin
- 3 dl piskefløde
- 1/2 bdt kørvel
Sådan gør du
- Skræl asparges og knæk bunden af. Ved servering dampes i vand og salt i 5-6 min, tages op og lægges på køkkenrulle.
Grønne asparges
- Knæk bunden af, skæres i tynde skiver på et madolinjern eller med en tynd skræller, lægges i koldt vand.
- Pisk olie, limesaft og sennep sammen smages til med salt, peber og sukker.
- Ved servering hældes vandet fra asparges og de vendes i dressingen.
Jomfruhummer
- Pil jomfruhummer og fjern strengen lægges i et ildfast fad.
- Pisk olie og paprika sammen smag til med salt og peber, pensel halerne med olien og stilles på køl.
- Ved servering stilles i ovnen ved 200 g i 5-8 min.
Creme
- Skræl æblet og skær det i tern, pil løg og hak det, sauteres afi olie kom æble eddike på, koges ned, tilsæt hvidvin koges ned til halvdelen kom piskefløde ved koges jævn, blendes og sigtes.
- Pil kørvelblade af, ved servering lun soucen og blendt kørvel med cremen, smages til med salt og peber.
Noter
April 2016
No Comments