Nøddebund med bagte æbler, æblesauce og mascarpone creme

Nøddebund med bagte æbler, æblesauce og mascarpone creme

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Bund

  • 100 g flormelis
  • 150 g hasselnøddeflager
  • 1 dl æggehvider
  • 100 g smør

Æbler

  • 6 stk æbler
  • 100 g sukker
  • 50 g smør

Creme

  • 1 dl piskefløde
  • 1 pk mascarpone
  • 1 stk appelsin – skallen
  • 2 spsk hakket skovsyre
  • 1 spsk flormelis

Æblesky

  • 600 g æble rester
  • 1/2 l æblejuice
  • 1 stk appelsin -saften
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

Bunde.

  • Rør sukker, æggehvider og nøddeflager sammen, smelt og rør det i massen.
  • Smør dejen tyndt ud i runde forme, der skal blive 12- 14 stk, bages ved 150 g 15-20 min
  • til de er gyldne.

Æbler

  • Vask og skræl æblerne, skær dem i 2 cm tykke skiver på tværs, 2 skiver per person,
  • skær kernehuset fra, gem resterne til æblesky. Smelt sukkeret til det er let gyldnet tilsæt smørret
  • lad det bruse op til det får en blød karamel vend æblerne i karamellen.
  • Kom det op på en bageplade med bagepapir sættes i ovnen ved 150 g i 5-6 min til de er
  • møre men stadig er bid i æblerne.

Æblesky

  • Kog æbler, juice, vaniljepulver, appelsinsaft og sukker til æblerne er møre og sigt det
  • igennem en trådsigte, koges ned til en sirup

Creme

  • Pisk mascarpone med fløden, appelsin skal, flormelis og hakket skovsyre.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering