Nøddebund med bagte æbler, æblesauce og mascarpone creme
Antal: 6
Ingredienser
Bund
- 100 g flormelis
- 150 g hasselnøddeflager
- 1 dl æggehvider
- 100 g smør
Æbler
- 6 stk æbler
- 100 g sukker
- 50 g smør
Creme
- 1 dl piskefløde
- 1 pk mascarpone
- 1 stk appelsin – skallen
- 2 spsk hakket skovsyre
- 1 spsk flormelis
Æblesky
- 600 g æble rester
- 1/2 l æblejuice
- 1 stk appelsin -saften
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
Bunde.
- Rør sukker, æggehvider og nøddeflager sammen, smelt og rør det i massen.
- Smør dejen tyndt ud i runde forme, der skal blive 12- 14 stk, bages ved 150 g 15-20 min
- til de er gyldne.
Æbler
- Vask og skræl æblerne, skær dem i 2 cm tykke skiver på tværs, 2 skiver per person,
- skær kernehuset fra, gem resterne til æblesky. Smelt sukkeret til det er let gyldnet tilsæt smørret
- lad det bruse op til det får en blød karamel vend æblerne i karamellen.
- Kom det op på en bageplade med bagepapir sættes i ovnen ved 150 g i 5-6 min til de er
- møre men stadig er bid i æblerne.
Æblesky
- Kog æbler, juice, vaniljepulver, appelsinsaft og sukker til æblerne er møre og sigt det
- igennem en trådsigte, koges ned til en sirup
Creme
- Pisk mascarpone med fløden, appelsin skal, flormelis og hakket skovsyre.
No Comments