Marengs med bagte blommer, hindbærpuré og mascarpone creme

Marengs med bagte blommer, hindbærpuré og mascarpone creme

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 3 stk æggehvider
  • 175 g sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 spsk maizena
  • 1/2 spsk vaniliesukker
  • 150 g hindbær
  • væde fra blommer
  • 6 stk blommer
  • 4 spsk rørsukker
  • 1 dl hyldeblomstsaft

Creme

  • 3 spsk mascarpone
  • 2 dl piskefløde
  • 1 spsk flormelis
  • 1/2 spsk vaniliesukker

Sådan gør du

  • Pisk æggehvider og sukker med en elpisker til det er sejt. Vend citronsaft, vaniljesukker
    og maizena i, kom marengs i en sprøjtepose og lav runde kager på en bageplade
    med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 125 g ca 1 1/2 time til de er sprøde i
    overfladen, lad dem stå i ovnen til den er kold.

Blommer

  • Del blommerne og tag stenen ud, kommes i et ildfast fad, tilsæt hyldeblomst saft og
    drysses med rørsukker, sættes i ovnen ved 200 g, bag dem i ca 15 min til de er bløde og afgiver saft, lad dem køle af.

Creme

  • Pisk alle ingredienserne sammen til en blød skum.

Hindbær

  • Kog hindbær og væde fra blommerne sammen i ca 5- 6 min, blendes og afkøles

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering