Muslingesuppe med fyld
Antal: 6
Ingredienser
Muslinger
- 1 kg blåmuslinger
- 1 stk løg lille og hakket
- 1 dl hvid balsamico
- 4 dl hvidvin
- 1 stilk persille
Suppen
- 1 l fiskebouillon
- 1-2 tsk karry
- 2 1/2 dl piskefløde
- 450 g torskefilet
- 200 g rejer
- havsalt og peber
- 2 spsk persille hakket
Sådan gør du
Muslinger
- Skrub muslingerne og skyld dem i flere hold vand. Kasser alle åbne muslinger, som ikke lukke sig, når de bankes let mod bordet. Damp hakket løg og balsamico eddike i en stor gryde, til væden er næsten forsvunden. Tilsæt hvidvin og persille. Hæld muslingerne i den kogende væde, og kog ca. 5 min. under låg, til muslingerne er åbne. Kasser alle lukkede muslinger. Tag 3 muslinger fra pr. person til pynt og fjern resten af muslingerne fra skallerne.
Suppen
- Si væden fra muslingerne over i en gryde. Tilsæt fiskebouillon, karry og piskefløde. Skær torskefileterne i mundrette stykker og kom dem i suppen. Bring den til kogepunktet. Tilsæt rejer og muslinger, og smag til med salt og peber. Fordel i 6 skåle. Pynt med de resterende muslinger og drys med persille.
No Comments