
Marineret hanebryst med limesky, butternut squash og rösti
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk hanebryst pr person
- lys sesamfrø
- Lage
- 3/4 dl soya
- ½ dl olie
- 3 fiskesauce
- 1 stk citronsaft
- honning
Squash
- 2-3 stk buttemut squash
- salt peber & olie (muligvis en nøddeolie)
- 1 stk rød chili
- 3 fed hvidløg
- olie
Rosti
- 1 stk selleri
- 2 stk skalotteløg
- 2 hakket timian
- 2 stk æg
- 3 mel
- salt og peber
- olie til stegning
Limesky
- 3 stk skalotteløg med skal
- 3 fed hvidløg
- 3 kviste timian
- 1/2 l mørk fond
- 1 1/2 stk lime
- 75 g smør
- salt peber og sukker
Sådan gør du
- Tag skindet af hanebrystet, pisk soya, olie, fiskesauce, citronsaft og honning sammen. Vend hanebrysteme i lagen, kom dem i en frysepose og hæld lagen ved, lægges på køl. Og skal trække 1 time. Ved servering tag hanebrysterne ud af posen, vend skinsiden i sesamfrø og lægges på en bageplade med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i 10-15 min lad det hvile i 5 min.
Squash
- Skræl squash og skær dem i halve, skrab kernerne ud og skær dem i skiver, læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med olie krydderes med salt og peber, bages i en forvarmet ovn ved 180 g i 40-45 min. Kom dem op i en gryde, mases groft med olivenolie. Pil og hak hvidløg, snit chili meget fint, sauter chili og hvidløg af og tilsæt hvidløg og chili til mosen, lunes forsigtigt ved servering.
Rosti
- Skræl selleri, rives groft, pil og hak løgene fint vendes med de øvrige ingredienser vend det hele godt sammen uden at mose det. Steges i olie på pande formes med en spiseske små klatter, trykkes let så de får en lige overflade, steges ved mellem varme til de er gyldne, lunes ved servering.
Limesky
- Del løgene, pil hvidløg og skyl timian, sauteres af i olie i en gryde, tilsæt fond koges ned til det halvdelen og sigtes. Pres lime kom det i fonden og koges lidt ned. Ved servering lun saucen op piskes med koldt smør smages til med salt, peber og sukker.
Noter
September 2016
No Comments