Marineret hanebryst med limesky, butternut squash og rösti

Marineret hanebryst med limesky, butternut squash og rösti


Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 30 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk hanebryst pr person
  • lys sesamfrø
  • Lage
  • 3/4 dl soya
  • ½ dl olie
  • 3 fiskesauce
  • 1 stk citronsaft
  • honning

Squash

  • 2-3 stk buttemut squash
  • salt peber & olie (muligvis en nøddeolie)
  • 1 stk rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • olie

Rosti

  • 1 stk selleri
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 hakket timian
  • 2 stk æg
  • 3 mel
  • salt og peber
  • olie til stegning

Limesky

  • 3 stk skalotteløg med skal
  • 3 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 1/2 l mørk fond
  • 1 1/2 stk lime
  • 75 g smør
  • salt peber og sukker

Sådan gør du

  • Tag skindet af hanebrystet, pisk soya, olie, fiskesauce, citronsaft og honning sammen. Vend hanebrysteme i lagen, kom dem i en frysepose og hæld lagen ved, lægges på køl. Og skal trække 1 time.
    Ved servering tag hanebrysterne ud af posen, vend skinsiden i sesamfrø og lægges på en bageplade med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i 10-15 min lad det hvile i 5 min. 

Squash

  • Skræl squash og skær dem i halve, skrab kernerne ud og skær dem i skiver, læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med olie krydderes med salt og peber, bages i en forvarmet ovn ved 180 g i 40-45 min. Kom dem op i en gryde, mases groft med olivenolie. Pil og hak hvidløg, snit chili meget fint, sauter chili og hvidløg af og tilsæt hvidløg og chili til mosen, lunes forsigtigt ved servering.

Rosti

  • Skræl selleri, rives groft, pil og hak løgene fint vendes med de øvrige ingredienser vend det hele godt sammen uden at mose det. Steges i olie på pande formes med en spiseske små klatter, trykkes let så de får en lige overflade, steges ved mellem varme til de er gyldne, lunes ved servering.

Limesky

  • Del løgene, pil hvidløg og skyl timian, sauteres af i olie i en gryde, tilsæt fond koges ned til det halvdelen og sigtes. Pres lime kom det i fonden og koges lidt ned. Ved servering lun saucen op piskes med koldt smør smages til med salt, peber og sukker.

Noter

September 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering