Kalvemørbrad med persillerodpuré, glaseret gulerod,baconcrumble og rosmarinsky
Antal: 6
Ingredienser
- 180 g mørbrad pr person
- Salt, peber olie
Crumle
- 125 g bacon
- 1 stk citron – skallen
- 1 dl hakket persille
Sky
- 2 stk skalotteløg
- olie
- 2 grene rosmarin
- 1 dl mørk balsamico
- 2 dl rødvin
- 1/2 dl mørk fond
- 50 g smør
- salt og peber
Persillerod
- 700 g persillerod.
- 2 dl mælk
- 2 dl piskefløde
- 1 stk citron – saften
- 75 g smør
- salt og peber
Glaseret gulerod
- 600-700 g gulerod
- 4 stk appelsin saft og skal
- salt peber
Sådan gør du
- Rens kødet det skæres ud i passende stykker, brunes afi olie krydder med salt og peber, lige inden servering sættes kødet i ovnen ved 200 g i ca 8 til 10 min, trækker i ca 5 min.
Crumle
- Skær bacon i meget fine tern ristet af til det er meget sprødt kommes op i en sigte, knuses med citronskal og hakket persille.
Sky
- Pil og hak ch løg sauteres afi olie, kom rosmarin ved tilsæt balsamico og rødvin koges ned, tilsæt fond det koges ned til det har en passende konsistent. Sigt saucen lige inden servering, piskes med smør og smages til med salt og peber
Pure
- Skræl persillerod, skæres i grove tern, koges møre i mælk, fløde og smør, blendes og smages til med citron saft salt peber.
Gulerødder.
- Skræl gulerødder de skæres i grove stave, blanceres i vand tilsat salt. Kommes op i en sigte og derefter i et ildfast fad. Pres appelsinerne, skal fra 2 stk, vend gulerødderne i saft og det skal bages færdig i ovnen ved 180 g til de er møre.
2 Comments
Inger Bonde
oktober 30, 2024 at 11:46 amSmagte simpelthen fantastisk. Min mand sagde det er det bedste han har fået i flere år 😁
Peter Marker
oktober 30, 2024 at 7:26 pmMange tak skal du have 🙂