Bøf af oksefilet med olivensauce, fennikel, hvidløg og rasp.

SONY DSC

Bøf af oksefilet med olivensauce, fennikel, hvidløg og rasp.

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g oksefilet per person.
  • olie-salt og peber
  • 20 blade salvie

Sauce

  • 200 g brune champignon
  • 1 1/2 dl hakket oliven
  • 1/2 l kalvefond
  • 1 dl balsamico
  • Olie-salt-peber
  • Smør

Fennikel

  • 1/2 stk fennikel pr person
  • vand, salt og olie

Rasp

  • 1 1/2 dl rasp
  • 3/4 dl olie
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 1/2 dl hakket persille.
  • 100 g revet parmesanost
  • salt- peber

Sådan gør du

  • Rens kødet, skæres ud i bøffer, brunes af i olie, krydres med salt-peber, kommes i et ildfast fad, drysses med hakket salvie. Ved servering kommes kødet i ovnen ved 200 g i 5-6 min, hviler i 5 min, skær bøfferne ud i tynde skiver.

Sauce.

  • Rens svampe, hak dem fint, sauteres af i olie, tilsæt balsamico koges ned, kom kalvefond på tilsæt sorte oliven, koges lidt ned, smages til med salt-peber og piskes med koldt smør.

Fennikel

  • Rens fennikel, skæres i kvarte stykker, blancheres i vand med salt, tages op i en sigte, så vandet løber fra. Smør et ildfast fad, læg fennikelstykker i.
  • Rør rasp med olie, presset hvidløg, hakket persille og revet ost, lægges over fennikel og bages i ovnen ved 200 g i ca 8-10 min, til de er gyldne. Pynt retten med persille.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering