Bøf af oksefilet med olivensauce, fennikel, hvidløg og rasp.
Antal: 6
Ingredienser
- 200 g oksefilet per person.
- olie-salt og peber
- 20 blade salvie
Sauce
- 200 g brune champignon
- 1 1/2 dl hakket oliven
- 1/2 l kalvefond
- 1 dl balsamico
- Olie-salt-peber
- Smør
Fennikel
- 1/2 stk fennikel pr person
- vand, salt og olie
Rasp
- 1 1/2 dl rasp
- 3/4 dl olie
- 4-5 fed hvidløg
- 1 1/2 dl hakket persille.
- 100 g revet parmesanost
- salt- peber
Sådan gør du
- Rens kødet, skæres ud i bøffer, brunes af i olie, krydres med salt-peber, kommes i et ildfast fad, drysses med hakket salvie. Ved servering kommes kødet i ovnen ved 200 g i 5-6 min, hviler i 5 min, skær bøfferne ud i tynde skiver.
Sauce.
- Rens svampe, hak dem fint, sauteres af i olie, tilsæt balsamico koges ned, kom kalvefond på tilsæt sorte oliven, koges lidt ned, smages til med salt-peber og piskes med koldt smør.
Fennikel
- Rens fennikel, skæres i kvarte stykker, blancheres i vand med salt, tages op i en sigte, så vandet løber fra. Smør et ildfast fad, læg fennikelstykker i.
- Rør rasp med olie, presset hvidløg, hakket persille og revet ost, lægges over fennikel og bages i ovnen ved 200 g i ca 8-10 min, til de er gyldne. Pynt retten med persille.
No Comments