
Marengs med creme og marineret jordbær
Antal: 6
Ingredienser
Marengs
- 4 stk æggehvider
- 175 g sukker
- lidt salt
Jordbær sirup
- 2 dl sukker
- 1 1/2 dl vand
- 1/2 dl glykosesirup
- 200 g jordbær
Creme
- 2 dl piskefløde
- 1 dl creme fraiche 38%
- 75 g flormelis
- 1 stk vanilje – marven
Jordbær
- 400 g jordbær
- 50 g sukker
- 2 stk appelsiner
Sådan gør du
Jordbær sirup
- Kog sukker, vand og glykosesirup sammen til det bliver sirup.
- Rens og skyl jordbærene og skær dem i skiver, blendes i sirupen.
Marengs
- Pisk æggehvider stive med lidt salt, kom sukker i lidt ad gangen, piskes så skålen kan vendes uden det løber ud, kommes op i en sprøjtepose.
- Sprøjt runde kager ud på bagepapir kom 1 tsk jordbær sirup i midten af kagen, lav cirkler med en kniv. Sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 40- 50 min. Gem resten af siruppen
Creme
- Flæk vaniljestangen tag kornene ud piskes med fløde, creme fraiche og flormelis til det er luftigt. Stilles på køl.
Jordbær
- Rens og skyl jordbær skæres i kvarte, drysses med sukker og appelsinsaft, skal stå ved stue temperatur indtil brug.
Noter
Marts 2016
No Comments