Mandelkage med hindbærskum

SONY DSC

Mandelkage med hindbærskum

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 100 g sukker
  • 0,7 dl. Æggehvide
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk kartoffelmel
  • 0,7 dl. Æggehvide
  • 100 g sukker
  • Smør til forme

Hindbærcoulis

  • 300 g hindbær
  • 1/2 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1 stk vaniliestang
  • 2 dl. Piskefløde

Sådan gør du

  • Blend mandler og sukker fint. Rist blandingen i ovnen ved 180 grader til den er gylden, ca. 10 min. Kom mandelmassen op i en skål og tilsæt 0,7 dl. æggehvide som røres til grød.
  • Rør sukker og kartoffelmel sammen, pisk heri 0,7 dl. Æggehvide, tilsæt 100g sukker lidt af gangen . Hviderne skal være seje, rør 1/3 af hviderne i mandelgrøden. Massen vendes forsigtigt i de resterende hvider.
  • Smør formene med smør, fyld dejen 3/4 op. Sæt formene i ovnen ved 175 grader i ca. 35 min.

Hindbærcoulis

  • Kog hindbær, sukker og flækket vanilie til det er grød, der passeres gennem en sigte. Gem de udkogte bær. Del hindbærcoulien, den ene halvdel sættes på køl og den anden vendes med de udkogte bær og afkøles.
  • Pisk fløden og vend den med den afkølede masse og kommes i fryseren.

Noter

Oktober 2011

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering