Bagte rabarber med jordbærtartar og myntecreme

Bagte rabarber med jordbærtartar og myntecreme

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

  • 4 stk rabarber
  • vand
  • 150-200 g sukker
  • 2 stk kanelstanger
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 dl. sød vin

Creme:

  • 4 stk æggeblommer
  • 1 stk vanillestang
  • 75 g sukker
  • 2 1/2 dL piskefløde

Jordbær

  • 1 bk jordbær
  • 2-3 spsk flormelis
  • 1 stk vaniliestang – marven
  • 2 spsk sød vin
  • 1 spsk hakket mynthe

Sådan gør du

  • Skær rabarberne ud i ca. 10 cm. stænger,
  • Blancheres i vand i få sekunder.
  • Tages op og lægges i et ildfast fad
  • Drysses med sukker, kanel og knust kanelstang.
  • Kom vin på og sæt det i en forvarmet ovn ved 180 i ca. 10 min. til de er møre.
  • Hæld væden fra – koges ned til det er sirup.

Jordbærtatar:

  • Skær jordbærrene i tern.
  • Vend dem med flormelis og marven fra vanillestangen.
  • Kom vin og mynte på.
  • Lad det trække i en 1/2 time.

Creme:

  • Pisk det hele sammen.
  • Sættes over svag varme.
  • Pisk cremen til den er jævn.
  • Afkøles.
  • Vend mynte i.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering