
Bagte rabarber med jordbærtartar og myntecreme
Antal: 6
Ingredienser
- 4 stk rabarber
- vand
- 150-200 g sukker
- 2 stk kanelstanger
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 dl. sød vin
Creme:
- 4 stk æggeblommer
- 1 stk vanillestang
- 75 g sukker
- 2 1/2 dL piskefløde
Jordbær
- 1 bk jordbær
- 2-3 spsk flormelis
- 1 stk vaniliestang – marven
- 2 spsk sød vin
- 1 spsk hakket mynthe
Sådan gør du
- Skær rabarberne ud i ca. 10 cm. stænger,
- Blancheres i vand i få sekunder.
- Tages op og lægges i et ildfast fad
- Drysses med sukker, kanel og knust kanelstang.
- Kom vin på og sæt det i en forvarmet ovn ved 180 i ca. 10 min. til de er møre.
- Hæld væden fra – koges ned til det er sirup.
Jordbærtatar:
- Skær jordbærrene i tern.
- Vend dem med flormelis og marven fra vanillestangen.
- Kom vin og mynte på.
- Lad det trække i en 1/2 time.
Creme:
- Pisk det hele sammen.
- Sættes over svag varme.
- Pisk cremen til den er jævn.
- Afkøles.
- Vend mynte i.
No Comments